Hoppträning, dåliga hovar, uteritter och älgsafari

I torsdags hade vi som vanligt hoppträning, och Lissie var riktigt bra! Värmde upp på en volt med tre hinder med fyra/fem språng mellan. I höger varv hade hon svårt att orka hålla ihop sig på fem språng mellan andra och tredje hindret, men hon kämpade väldigt bra. Åt vänster var det inga som helst bekymmer och hon var riktigt fin där.
 
Därefter gick vi över och hoppade ett räcke, in på volten och avsluta med ett räcke, och sedan samma sak fast med oxrar. Avslutade med att bara hoppa oxrarna på en böjd linje och hon satt tillbaka extremt bra. Jag kunde vara jättelätt i handen och hon stannade kvar och väntade superfint på hindret. Just den känslan var riktigt härlig! 
 
Med Cooper var planen att dressyra lite i ridhuset, men det var väldigt mycket hästar så det vart mest jogga runt och inte försöka vara ivägen. Började sedan låta lite konstigt av hans skor så vågade inte utsätta han för så mycket mer för visste inte om han skulle hinna skos innan klubbtävlingen. 
 
 
I fredags var jag och Fanny ute på en längre uteritt med ganska mycket spring. Lissie var glad över att äntligen få komma ut och slippa ridhuset för en gångs skull. Cooper däremot fick vila på grund av fötterna.
 
I lördags fick jag en fin syn när jag kom till stallet, för paddocken var skottad! Därför fick båda hästarna ridas runt lite där. Fick nämligen beskedet att hovis kunde komma på söndag morgon, så då vågade jag anstränga Coopers fötter litegrann. Blev mest att vi lallade runt för red båda barbacka och var lite isigt. Ville mest bara att de skulle få röra på sig lite. 
 
Därefter kom söndagen och Cooper fick ordning på sina fötter innan det var dax för klubbtävlingen som ni kan läsa mer om i det förra inlägget.
 
 
Igår var jag, Fanny och Joline ute på en långtur. Joline snodde Lissie och jag fick såklart rally kallen Cooper. Han höll sig för det mesta i skinnet och han tyckte det var såååååå roligt att få springa. När vi trodde att vi hade överlevt och bara var cirka 200 meter från stallet, så stod det en älg på sidan av vägen. Vi väntade på att den skulle gå iväg och när den väl försvann in i skogen fortsatte vi att gå, och såg då att det stod en kalv kvar. Så där går vi på vägen precis mellan mamma och kalv. Paniken kom och vi satte av i galopp och skyndade oss hem, haha. Kändes som vi skulle dö där ett tag men är glad att älgmamma stannade kvar i skogen. Hästarna var nog glada att få galoppera fram till stalldörren och slippa gå ;) Verkar som det alltid ska vara någon form av äventyr när vi tre är ute på tur, haha!
 

Kommentarer
Marie

Så fina bilder på er så ståtligt

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 21:42:21
Datum: 2021-02-09
Hemsida: http://sweetwordsbymirre.com
Emelie Andersson

så himla fina bilder på er, det ser fint och ståtligt ut! :) Alltid jobbigt med dåliga hovar, Finas har dock blivit bättre nu när det har varit så kallt :D <3

Svar: Tack!! :) Jaa de var bara dåliga för han gått 3 veckor över tiden... <3
My Nordqvist

Tid: 12:17:55
Datum: 2021-02-10
Hemsida: http://nouw.com/emelieanderssoon
❥ T'

Fina bilder! Skönt att få röra på sig lite. Inte kul att behöva vila hela tiden. Kan tänka mig hästarna uppskattar att de får röra sig.

Svar: Tack!! De vilar inte så mycket, men går mestadels i ridhus vilket kanske inte är superkul för dom jämt :)
My Nordqvist

Tid: 15:38:44
Datum: 2021-02-10
Hemsida: http://devote.se/babustyle
Dixiwonderland.com

Bara att träffa på en älg kan ju ge smått obehag men paniken man får när man inser att den har en kalv! Tur att allt gick bra för er :D

Svar: Jaa verkligen, fullt ös hem haha!!
My Nordqvist

Tid: 14:06:37
Datum: 2021-02-11
Hemsida: http://dixiwonderland.com/
Netti Starby

Fy vad läskigt med älgarna och det var skönt att ni klarade er ifrån en arg älgmamma. Kramis <3

Svar: Haha jaa verkligen!! <3
My Nordqvist

Tid: 14:26:03
Datum: 2021-02-11
Hemsida: http://starbys.se
Carro

Härligt med både inne- och uteritt och fina bilder! 🥰

Svar: Jaa, tack :)
My Nordqvist

Tid: 16:31:45
Datum: 2021-02-11
Hemsida: http://nouw.com/carroat
Henrik Olsson - Föreläsning

Ja, att komma mellan kalven och kon är kanske inte det ultimata, men den här tiden på året borde väl kalven blivit något större, så då är kon nog inte lika överbeskyddande :)

Svar: Nä precis, den var ju ganska stor och hon vågade ju själv lämna den och gå därifrån så :)
My Nordqvist

Tid: 17:57:34
Datum: 2021-02-11
Hemsida: http://https://www.henrikolsson.eu
Pauline

vad läskigt med älgarna, tur att de gick bra :)

Svar: Jaa!! :)
My Nordqvist

Tid: 19:46:04
Datum: 2021-02-11
Hemsida: http://lillafrokenhurtig.blogg.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: