En skön paus från verkligheten

Igår var det fredag vilket innebar att det var dax att återgå till verkligheten igen. Två nya kurser drog igång och nu är det bara att hålla ut sista tiden till sommaren. Klarade de två senaste kurserna med allt vad det innebar vilket känns extremt skönt då jag hade ställt in mig på att misslyckas med båda tentorna. Men med en väldans mycket tur gick det tydligen vägen, haha! 
 
Som jag berättade senast så avslutades förra perioden i fredags och det behövde självklart firas. Drog till ett gäng kompisar och hade det kul innan vi avslutade kvällen på krogen. Vi var typ ensamma där men det verkade funka ändå! 
 
 
På lördagen hade stallägarna fixat våfflor så jag och Joline åkte och hade bakishäng med gänget i stallet. Skönt när man inte behöver vara bakis ensam, haha! Efter våfflorna kände vi för att riskera våra liv och bege oss ut på en långtur med våra två damer till hästar. Båda två fungerar likadant, blir dom "rädd" snurrar båda runt och studsar på bakbenen, och börjar den ena börjar såklart den andra, men man ska väl prova någongång tänkte vi! Så nu blir det lite storytime: Det gick väldigt bra fram tills det kom en gubbe med hund lagomt tills vi kom ut på bilvägen. Vi hade lite problem där i väntan på att gubben skulle gå förbi oss plus en massa bilar som såklart skulle komma, men tillslut var Lissie modigast och vågade gå. Efter ett tag fick vi ett rejält problem och Lissie började resa sig lite högre och viftade med frambenen. Joline fick hoppa av för hennes häst bajsade och då passade hon på att leda henne förbi det "läskiga" och då hakade Lissie på med glädje! Tredje problemet var när Joline skulle upp på hästen igen plus att Lissie inte är ett fan av att stå still (framförallt inte när man ska framåt efter hon stått still, då är vända roligare haha). Men när Joline väl var uppe var Lissie jätteduktig och började trava till och med, och det var då jag märkte att hon inte alls var lika bekymrad när hon fick springa. Jolines häst tjurade lite och eftersom vi travade så kom vi ifrån varandra för jag ville inte stanna Lissie när vi var inne i flowet. Tillslut stannade jag ändå för att vänta in dom, och gissa vad som hände då? Självklart skulle hon inte framåt efter det. Hon var dock lättövertalad när de kom ikapp oss (räcker ofta med att någon annan går bredvid henne förbi det "läskiga", sedan vill hon väldigt hemskt gärna vara först, förstår inte logiken hos min dam). Efter det var båda hästarna hur snälla som helst, vi var helt chockade haha! Vi galopperade en del och det var första gången jag kände att Lissie taggade till litegrann. Alla fyra kom hem oskadda och trots lite småtjaffs första halvan av turen lyckades vi ta oss runt resterande utan ett enda tjaffs. Vi gick liksom förbi en gård med mjölkkor utan problem, men en gubbe med hund går inte att lita på ;) Dessa djur! 
 
På kvällen kom det ett gäng människor till mig och det slutade med att jag hamnade i stan på kåren 45 minuter innan stängning. Hundra procent värt det, eller? Dagen efter bestod av bakishäng 2.0 i soffan innan jag och Joline möttes i stallet och gjorde en favorit i repris. Dock en kortare sväng och bara skritt och då hade vi snälla hästar!
 
 
I måndags var jag med båda i ridhuset. Kommer knappt ihåg vad jag och Lissie gjorde så då var det nog inget katastrofalt och inget wow, haha. Cooper var fin stundvis och inte alls arbetsvillig stundvis. Kan knappt sätta ord på känslan, kändes inte som att det fanns något påskjut bakifrån och inget var riktigt ärligt samt att han började med lite kraftigare headshaking vilket han inte gjort på väldigt länge. Dagen efter var vi tre som red ut och då valde jag att sätta graman på Cooper för att se om han gick att lösgöra mer med den samt att jag inte skulle behöva använda lika mycket hand om han skulle ligga på. Den hjälpte men samtidigt känner jag min ponny och något stod inte rätt till. Nu när jag tänker på det i efterhand var han nog bara extremt stressad och inte tillfreds nånsans. För dagen efter stod jag och myste med båda i hagen och då upptäckte jag en svullnad på högersidan på hans ländrygg. Behöver bara trycka lite på den så reagerar han väldigt kraftigt. Den ger många svar på varför han varit som han varit under en längre period (men har klämt igenom ryggen och inte hittat något förrän nu). Tänkte rida i torsdags men longerade istället och tyckte inte han såg tillfreds ut då heller. Så nja jag vet inte, han får vila tills han slutar reagera på tryck och hoppas på att våran massör kan komma ut så fort det bara går. 
 
Lissie vaccinerades i tisdags och vilade onsdag. Torsdag skrittade vi ut med sällskap och igår var vi ute på en tur med skritt och lite trav. Det enda bra nu med corona och att vi har skolan på distans är att jag, Fanny och Joline kan planera våra dagar lite hur som helst och kan rida mycket tillsammans!! Så vi passar på att rida ut så mycket som möjligt, underbart nu i vårvädret!
 
 
Idag anordnar klubben "ride and watch" vilket är som en pay and jump. De filmar första rundan och sedan får man feedback på det och sedan får man hoppa igen antingen högre eller lägre eller hur man vill. Jag och Lissie gör debut på en bana på en meter. Blir kul!