Dressyrtävling Matfors första juni

Nikon d7200 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
Den första juni var vi till Matfors och tävlade två klasser. LA:3 samt LA:4 som vi skulle göra debut i. Det klasserna ingick också i en cup där de tre med bästa totala procenten blev placerade. 
 
LA:3 - 64,14%
I den första klassen var han lite spänd men gjorde ingen stor scen av det utan han vågade ändå gå överallt. Ett hörn var läskigt och tror ni inte det flyger upp en fågel där precis när vi rider förbi en gång.. Himla typiskt för han flög till men det är sådant man inte kan påverka. Vi fick några kommunikationsmissar, framförallt i ena förvända galoppen då han ville gå åt ett annat håll så det blev en dålig väg. Utöver det var han riktig duktig bästa killen! Med den procenten kammade vi hem tredjeplatsen och det får vi vara väldigt nöjd med!
 
LA:4 - 62,83%
I den andra klassen var han mycket mer avslappnad och känslan var mycket bättre än i den första klassen. Tyvärr fick vi en miss i ena galoppvolten då domaren inte tyckte att jag visade överstrykningen tillräckligt samt att skrittpiruetterna blev dåliga. Men överlag gjorde vi ett väldigt bra program för att vara en debut. Vi kom på en till tredjeplats men det var bara två placerade så det var lite surt, men vi får vara nöjd ändå!
 
Dessa två procenter ledde till en andraplats i cupen och då fick vi den stora rosa rosetten. Superroligt!!