Lastträning och hoppning

Igår följde mamma och pappa med till stallet och vi passade på att lastträna Lissie. Först tjurade hon en liten stund, och istället för att bråka tog vi fram linan och då dröjde det inte länge innan hon sprang på. Hade transporten längs med stallväggen och tog linan på andra sidan, så det blev som en "gång". Pappa behövde bara hålla i linan så det gick väldigt smidigt. Hon fick åka ett varv runt stallet sedan lastade jag vi av och tog ett varv runt stallet och sedan på transporten igen. Då gick hon fram och tog ett steg bredvid rampen men insåg att det inte var någon idé utan följde snällt med in! 
 
Därefter longerade jag henne och innan vi gick ner till hagen igen fick hon gå på en sista gång. Då var det knappt något snack om saken utan hon gick rakt in. 
 
Idag följde också mamma och pappa med så vi gjorde samma sak. Provade först utan linan men då stod hon bara och glodde, så vi tog fram linan och gjorde samma sak. Använder den i princip som en vägg, men hon har full koll på vad den är kapabel till ;) Då sprang hon rakt in. Därefter red jag och innan vi gick till hagen sprang hon på transporten igen! 
 
Känns som vi hittat ett koncept som fungerar! Eftersom hon tidigare sprungit på utan några större bekymmer borde vi kunna hitta tillbaka till det kan jag tycka. 
 
 
Eftersom mamma och pappa var med idag passade jag på att hoppa. Ville ta några högre språng, så tog fram 5,5-an (travbom till ett kryss till en oxer) och ett räcke snett igenom bara. Hoppade några språng och höjde allt eftersom. Hon var en stjärna som hon alltid är och löste alla situationer. Känns som att hon kommer bli en riktig fighter på tävlingsbanan!! 
 
Hon blev väldigt taggad på 5,5-an och ville gärna galoppera in men hon lyssnade ändå och var duktig. När vi höjde till 120cm började hon bli lite trött och jag hade inte tillräckligt med ben så hon travhoppade det två gånger, gällde för hon uppe på ryggen att hålla i sig kan jag säga, haha! Hon löser rumpträningen själv ;) Tredje gången drev jag lite mer och då gjorde hon helt rätt. Älskar ändå hennes vilja och att hon vill över hindet, oavsett hur tokigt det än blir. 
 
Avslutade med några språng på räcket som var ca 115/120. Märktes tydligt att jag inte är van fristående högre hinder och jag ville rida iväg henne. Men istället för att hoppa av lite större trampade hon om för att komma närmare hindret och bara löste allt. Exakt det vi har tränat på senaste månaderna!! Hon är bra himla fantastisk! Tog det ett par gånger för att jag skulle få in känslan och hon klev bara över som ingenting. Vad är det för meshinder undrar hon ;) 
 
 
Har jag sagt att jag tycker om min fina häst? <3