Dressyrträning igår och fortsättning idag

Gårdagens dressyrträning bestod av början på ökningar/längningar och skänkelvikningar. Började med ökningarna och då jobbade vi i ett högt tempo i både traven och galoppen. Travade på rejält framåt och gjorde en galoppfattning därefter bröt vi av till trav och då skulle det fortfarande vara i det höga tempot. Var väldigt flängigt och Coopers balans i det tempot var inte den bästa. En sak att jobba på! Därefter tog vi oss an skänkelvikningarna. Kom fram till att han inte ville sätta under höger bak och fick jobba med det genom att ta tyglarna i båda händerna och lägga på spöet på hans has. Lite klurigt för mig att få till det men han tog några fina steg. Ska jobba med detta bland annat genom att stå på marken och flytta höger bak så han får in tekniken. Han brukar ha lätt för att lära sig så det ska nog inte vara några större problem. 
 
Idag fortsatte jag på samma spår. Jobbade mest med att flytta höger bak genom skänkelvikningar och framdelsvändningar. Hoppade även av och flyttade honom lite från marken och det gjorde han riktigt bra. Känns som att han har ganska bra koll på rörelsen men att han fuskar när jag sitter på ryggen för jag inte kommer åt. Jobba jobba! 
 
Avslutade med att rejsa på lite på samma vis som igår, trav-galopp-trav-galopp i högt tempo. Lite varje dag så ska det nog gå bättre inom snar framtid!

Kommentarer
Tilda Barkselius

Skönt att han har lätt att lära sig, hoppas det går bra!

Svar: Verkligen :) Tack :)
My Nordqvist

Tid: 21:11:16
Datum: 2017-03-20
Hemsida: http://nouw.com/tildabarkselius
Amanda Forsman

Så himla fin!<3

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 21:19:27
Datum: 2017-03-20
Hemsida: http://amandaforsman.blo.gg
Ida Lindborg ♡

Vad härligt, så fin bild!

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 22:10:03
Datum: 2017-03-20
Hemsida: http://photobylove.se/
LIL' BABUSTYLE - Chronic pain warrior

Ska erkänna att för det mesta förstår jag inte så mycket av inläggen (alla begrepp inom hästsport och träning, haha) men ÄLSKAR dina bilder!

Svar: Förstår att det kan vara svårt när man inte är insatt i hästar, försöker förklara allt så "icke hästigt" som möjligt men det är svårt haha! Tack så jättemycket snälla du! :D
My Nordqvist

Tid: 12:55:01
Datum: 2017-03-22
Hemsida: http://nouw.com/lilbabustyle

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: