Sista arbetet för året

De tre sista dagarna på året gjorde jag och Lissie ridhusdebut efter 3,5 veckas ridhusvila. Vi började med ett lättare joggingpass bara för att "känna på grejerna" igen. Var ganska mycket rörelse i ridhuset men trots det skötte sig fröken väldigt bra. 
 
Dag nummer två var det lite bommar framme i ridhuset som vi passade på att använda oss av. Var två vardera snett igenom som vi red på böjt spår. Var lite olika avstånd mellan så fick ha ett högre tempo över dom ena två och lite mer samlat över de andra två. Var även tre stycken på den andra långsidan med normalt avstånd mellan. Blev därför bra träning att jobba över bommarna och behålla tempo, takt och balans. Hon tappade balansen ganska rejält från början innan hon kom in i det och jag kunde stötta henne på bästa sätt. 
 
Avslutade med att galoppera och jobbade tempoväxlingar, övergångar och att hon skulle behålla balansen i ett högre tempo. Behöver öka på henne succesivt för att tillslut komma upp i ett högre tempo för att behålla balansen, driver jag på för mycket drar hon bara iväg och tappar allt så det är en balansgång hela tiden. 
 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av My Nordqvist (@mynordqvist.se)

 
Till den tredje dagen hade vi kommit fram till nyårsafton. Hon kändes väldigt stel och tänkte att hon hade träningsvärk sedan gårdagen. På grund av det blev det lätt jobb i ungefär 20 minuter, mest för att stretcha och underhålla kroppen. I galoppen fick jag lite dåliga vibbar av vänster fram, men det släppte när hon hade kommit igång. Fick ett meddelande på kvällen att hon inte såg fräsch ut när hon gick in från hagen, också vänster fram. Ett tråkigare avslut på året, men hoppades på att det inte var något värre än att hon var stel.
 
På nyårsdagen såg hon bättre ut vid uttaget, och på eftermiddagen longerade jag henne och hon såg helt fräsch ut! Hon var extremt pigg och lyckades till och med sätta sig på rumpan, (om hon inte var halt blev hon väl halt tänkte jag....) men det gick som tur var bra. De ska alltid göra oss oroliga dessa djur, haha!
 
 

Kommentarer
Terese

Aw så skönt det går bra!! Och ja, det som är väldigt jobbigt eller mer oroande o frustrerande när det gäller djur om dem mår dåligt eller något sådant är att man kan liksom inte prata med dem, alltså fråga dem hur mår du och det kommer bli bättre snart osv om du förstår vad jag menar. Det är väldigt jobbigt när man själv vet att dem håller på att bli bättre elr om man bara vill trösta dem för det vill man ju såklart.
Kramis

Svar: Jaa men ellerhur så sant!!
My Nordqvist

Tid: 22:17:04
Datum: 2021-01-06
Hemsida: http://tereseflinth.se
Emelie Andersson

Så skönt att det ordnade till sig och att hon inte va fortsatt halt. Så typiskt när man har djur, man går alltid och är orolig för att det ska hända något med dem ❤️❤️

Svar: Jaa men verkligen <3
My Nordqvist

Tid: 23:17:12
Datum: 2021-01-06
Hemsida: http://nouw.com/emelieanderssoon
Marie

Allt låter så härligt då du beskriver och undrar lite hur gammal du var då du börja rida? Vår dotter är 7 år vi funderar lite när man kan introducera in henne i det

Svar: Jag var 7, tror det är en ganska vanlig ålder faktiskt så de tycker jag verkligen att ni ska :)
My Nordqvist

Tid: 23:26:33
Datum: 2021-01-06
Hemsida: http://sweetwordsbymirre.com
Henrik Olsson - Föreläsningar

Får hoppas att hältan håller sig borta! Det är ju svårt när dem inte kan förklara var och hur det gör ont!

Svar: Jaa men verkligen!!
My Nordqvist

Tid: 07:02:38
Datum: 2021-01-07
Hemsida: http://https://www.henrikolsson.eu
Blondina

Men så mysigt :) Sååå gulligt att hon satte sig på rumpan haha 😂 Hoppas du hinner ta en bild då hon gör de så jag får se

Svar: Jaa :D Haha ja tokstollen!! Tyvärr inte hade precis slutat filmat, typiskt ;)
My Nordqvist

Tid: 07:35:50
Datum: 2021-01-07
Hemsida: http://https://blondinas.se
Carro

Härligt avslut på året! 🥰

Svar: Jaa :)
My Nordqvist

Tid: 08:10:32
Datum: 2021-01-07
Hemsida: http://nouw.com/carroat
Malin

Haha omg ja varför ska dem alltid råka göra dumma saker, är själv alltid livrädd att något hänt med min hund när hon snott något och käkat från bordet eller liknande. Då önskar man att dem kunde prata och säga hur dem mår haha ❤️

Svar: Jaa men ellerhur!!! <3
My Nordqvist

Tid: 08:48:45
Datum: 2021-01-07
Hemsida: http://happym.se
Beatrice Jakobsson

Kan förstå att djuren kan vara duktiga på att göra en orolig! ❤️

Svar: Jaa haha!!
My Nordqvist

Tid: 08:58:13
Datum: 2021-01-07
Hemsida: http://beattriicee.se
Pia

Härligt att få vara i ridhus.

Svar: Ja :)
My Nordqvist

Tid: 10:19:35
Datum: 2021-01-07
Hemsida: http://www.piaw.se
Netti Starby

Vad skönt att hon blev fräsch och förstår din oro. Kramis <3

Svar: Jaa <3
My Nordqvist

Tid: 13:30:49
Datum: 2021-01-07
Hemsida: http://starbys.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: