Gabyträning 15-16e januari

Första dagen provade jag rida på peewee-bettet som jag haft några gånger vid uteritt och även provat i dressyrarbetet. Har känt att det blivit skarpt vid vanligt arbete men tänkte att det kanske skulle bli super i hoppningen då hon blir lite stark. 
 
Började värma upp henne och då var hon fortfarande lugn och tillfreds. När vi började med första övningen som var att trava över fem bommar på meddellinjen märktes det att hon inte riktigt ville ta stöd på bettet och hon blev mest springig. Därefter skulle vi göra samma sak i galopp och då brakade hon lös. Hon blev hetsigare och hetsigare, försökte komma ikapp den som var framför och galopperade mer uppåt än framåt. Vi fick ta om det ganska många gånger ensamma och då blev det bättre och bättre. 
 
När vi började hoppa föll mer bitar på plats och hon blev mer fokuserad på uppgiften. Hon hoppade bra och var ändå fin där på slutet. 
 
Pratade med Gaby efteråt och diskuterade bettet. Kom fram till att hon säkerligen försöker "fly" från bettet och att jag skulle prova vanliga Berisbettet dagen efter. 
 
 
Dag två hade jag som sagt Berisbettet och Lissie var mycket nöjdare. Värmde upp på tre upphöjda bommar på en båge, och det vi fick fokusera på var att hon skulle stampa av lite mer och inte bara göra ett flängigt galoppsprång över. Därefter hoppade vi en oxer med en upphöjd bom fyra galoppsprång före och efter. Lissie gjorde den jättebra och jag fick bara tänka på att känna av vilken galopp vi skulle ha för att bara kunna rida i rytmen fram till hindret. Övning nummer tre var att vi skulle hoppa en linje, med en kombination med ett språng och fem språng fram till en oxer. Där fick vi problem. Efter kombinationen bar hon iväg och vi fick trångt på fem språng. Jag skulle börja tänka broms över B-hindret i kombinationen och inte bara börja ta henne i munnen det första jag gör. Lättare sagt än gjort, bromsade henne in i kombinationen istället så hon fick trampa om ut ur den och bara kaos. Lissie var så himla snäll och bara körde på och blev så arg på mig själv. Vi lämnade den bakom oss och övergick till banan. 
 
Var en ganska lång bana med olika svängar hit och dit men det var helt klart det bästa vi gjorde på dom dagarna enligt mig själv. Kom nära på ettan första gången så gjorde om den direkt och då hoppade hon extremt bra. Fick tillbaka henne väldigt fint på tvåan som var kombination med två språng. Trean, fyran och femman var också väldigt bra, sedan började hon bära iväg lite men hon kom ändå tillbaka fint på transportsträckorna. När vi var nära slutet av banan red jag fel väg, det kändes så himla bra på den just den linjen så var typiskt haha. Gjorde rätta vägen och skulle avsluta på linjen som vi nu hade gjort hundra gånger kändes det som, visste precis hur jag skulle rida men gjorde ändå tvärt om och Lissie ställde upp snäll som hon är. Blir så arg på mig själv när jag gör sådär, och samtidigt extremt glad för min häst som bara kör på som ingenting. Bäst i världen är hon <3
 
 
En summering av dagarna då. Jag ska tänka alla saker innan jag gör något för att påverka henne genom tanken och det lilla kroppspråk som automatisk kommer av det. Lite luddigt, men att försöka göra det som nummer ett istället för att använda handen det första jag gör. Måste också lägga på mer ben för att driva in bakbenen under henne vilket är den största anledningen till att hon drar iväg. Tycker det är supersvårt eftersom när hon drar iväg är inte den första tanken att lägga på ännu mer "gas". Vi ska träna bommar och dragläge, det ska vara lika enkelt att växla upp som att växla ner! Bara sätta igång!
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av My Nordqvist (@mynordqvist.se)

 
Lite filmer från båda dagarna, de tre första är från första dagen och resten från andra. Fin häst <3

Kommentarer
Dixiwonderland.com

Det där med bett kan inte vara lätt (notera mitt rim där ;) ). Men man måste ju prova sig fram. Skönt att det gick bättre när du bytte :D

Tid: 12:18:28
Datum: 2021-01-18
Hemsida: http://dixiwonderland.com/
Hilma

Ser jättefint ut! Vad kul :D

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 15:05:15
Datum: 2021-01-18
Hemsida: http://www.nouw.com/hilma
Anita

Duktiga!! :D

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 15:58:46
Datum: 2021-01-18
Hemsida: http://siliiins.blogg.se/
Sara Ekman

Så kul!!! :)

Svar: Jaa :)
My Nordqvist

Tid: 18:03:06
Datum: 2021-01-18
Hemsida: http://aamaziing.blogg.se/
Netti Starby

Vad duktiga ni var och bra jobbat! Kramis <3

Svar: Tack <3
My Nordqvist

Tid: 18:58:31
Datum: 2021-01-18
Hemsida: http://starbys.se
yeastofashion

Så duktiga ni är!

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 20:06:58
Datum: 2021-01-18
Hemsida: http://sayyeastofashion.blogg.se
Elin

Så kul!!<3

Svar: Jaa <3
My Nordqvist

Tid: 21:04:51
Datum: 2021-01-18
Hemsida: http://nouw.com/johnssons
Carro

Så fina bilder! 🥰

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 21:16:14
Datum: 2021-01-18
Hemsida: http://nouw.com/carroat
Terese

Så fina och härliga bilder, hoppas det går bra!
Kramis

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 21:21:52
Datum: 2021-01-18
Hemsida: http://tereseflinth.se
Henrik Olsson - Föreläsningar

Jag vet inte vad det är för skillnad på olika bett :P

Svar: Nä det är en helt egen sport haha!!
My Nordqvist

Tid: 08:41:06
Datum: 2021-01-19
Hemsida: http://https://www.henrikolsson.eu
Pia

Va kul det ser ut med hoppning. Skönt att ni kan rida inomhus!

Svar: Jaa :)
My Nordqvist

Tid: 11:03:18
Datum: 2021-01-19
Hemsida: http://www.piaw.se
Malin

Så duktiga!!! ❤️

Svar: Tack!! <3
My Nordqvist

Tid: 12:37:28
Datum: 2021-01-19
Hemsida: http://happym.se
Lilly

Fina bilder!

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 13:05:14
Datum: 2021-01-19
Hemsida: http://nouw.com/notsoquiet

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: