Den fjärde helgen i januari

 
Att vi snart går in i sista veckan i januari är galet måste jag säga. Samtidigt är jag väldigt glad för att tiden rullar på och vi kommer ett steg närmare sommar och förhoppningsvis tävlingar. Denna vecka inleddes med närmare -25 grader som sedan följdes av plusgrader och regn, och idag avslutas den med några minus och lite snö igen. Snön som var helt perfekt har gått och blivit knagglig och svår för hästarna att ta sig fram i. Extremt tråkigt. 
 
Tillbaka till helgen - Jag har haft en lugn helg och mest tagit det lugnt i soffan. Känns dock som att jag skulle behövt några dagar till med att inte behöva göra nånting. Tyvärr går inte det då jag behöver lägga stenhårt fokus på skolan i början av veckan för att beta av så mycket som möjligt.
 
För hästarnas del har jag förstökt tagit vara på snön så länge det gick. I fredags red jag och Nea ut på båda hästarna. Vädret hade orsakat att träd låg över båda vägarna som leder till de längre och bättre vägarna. Istället fick vi gå rakt ut i skogen och försöka hitta rätt på det som brukar vara en stig. Det är tur att Lissie har långa ben så hon fick trampa upp litegrann åt Cooper som hade benen upp till hakan. Efter mycket om och men hittade vi stigen och kunde ta oss hem relativt säkert haha. Vi var ute i nästan en timme och 90% var i djupsnö så de fick nog ett rejält träningspass. 
 
Igår fick Cooper vila och Lissie trampade i djupsnön i paddocken hemma på gården (passade på när det fortfarande inte hade fryst och var blöt jobbig snö). Hon fick trampa runt i 20 minuter innan vi avslutade med lilla skogsrundan runt gården. Idag fick istället hon vila och Cooper fick en skogstur i den nu "frysta" snön, var upptrampat för det mesta vilket nästan är ett måste nu. Gick en kort sväng där det inte var upptrampat och det var hårt på ytan så han hade väldigt svårt att gå. Riktigt tråkigt men det är vad det är, vi får göra det bästa av situationen!

Kommentarer
Johanna Utterberg

Fy rackarns så kallt med 25 minus! Skönt med en lugn helg iaf :)

Svar: Jaa haha!!
My Nordqvist

Tid: 17:08:45
Datum: 2021-01-24
Hemsida: http://johannautterberg.se
Emelie Andersson

Oj vad kallt!! Dock bra med snö och lite styrketräning, saknar faktiskt de då all snö i princip är borta här ❤️

Svar: Jaa verkligen!! Men vad tråkigt :( <3
My Nordqvist

Tid: 21:42:31
Datum: 2021-01-24
Hemsida: http://https://nouw.com/emelieanderssoon
Hilma

Jag tycker också det är skönt att vi snart går in i februari, ett steg närmre vår <3 kram!

Svar: Jaa verkligen!! <3
My Nordqvist

Tid: 16:17:14
Datum: 2021-01-25
Hemsida: http://www.nouw.com/hilma
Sara Ekman

Jaa, hoppas vi får börja tävla snart <3

Svar: Jaaa <3
My Nordqvist

Tid: 20:30:38
Datum: 2021-01-25
Hemsida: http://aamaziing.blogg.se/
Pia

Vi hoppas på att våren kommer snart med ljuset.

Svar: Verkligen!!
My Nordqvist

Tid: 08:51:49
Datum: 2021-01-26
Hemsida: http://www.piaw.se
Pauline

så vackra bilder!

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 20:34:23
Datum: 2021-01-26
Hemsida: http://lillafrokenhurtig.blogg.se
Josefine

Håller med om att det känns lite galet hur fort tiden går. Men är samtidigt precis som du, också glad över att tiden ändå går och att vi kommer närmare sommar och kanske en normalisering på den väldigt upp och ner vända vardag som Är nu:(

Svar: Jaa verkligen!!!!
My Nordqvist

Tid: 10:59:01
Datum: 2021-01-28
Hemsida: http://jlandgrens.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: