Den fjärde helgen i januari

 
Att vi snart går in i sista veckan i januari är galet måste jag säga. Samtidigt är jag väldigt glad för att tiden rullar på och vi kommer ett steg närmare sommar och förhoppningsvis tävlingar. Denna vecka inleddes med närmare -25 grader som sedan följdes av plusgrader och regn, och idag avslutas den med några minus och lite snö igen. Snön som var helt perfekt har gått och blivit knagglig och svår för hästarna att ta sig fram i. Extremt tråkigt. 
 
Tillbaka till helgen - Jag har haft en lugn helg och mest tagit det lugnt i soffan. Känns dock som att jag skulle behövt några dagar till med att inte behöva göra nånting. Tyvärr går inte det då jag behöver lägga stenhårt fokus på skolan i början av veckan för att beta av så mycket som möjligt.
 
För hästarnas del har jag förstökt tagit vara på snön så länge det gick. I fredags red jag och Nea ut på båda hästarna. Vädret hade orsakat att träd låg över båda vägarna som leder till de längre och bättre vägarna. Istället fick vi gå rakt ut i skogen och försöka hitta rätt på det som brukar vara en stig. Det är tur att Lissie har långa ben så hon fick trampa upp litegrann åt Cooper som hade benen upp till hakan. Efter mycket om och men hittade vi stigen och kunde ta oss hem relativt säkert haha. Vi var ute i nästan en timme och 90% var i djupsnö så de fick nog ett rejält träningspass. 
 
Igår fick Cooper vila och Lissie trampade i djupsnön i paddocken hemma på gården (passade på när det fortfarande inte hade fryst och var blöt jobbig snö). Hon fick trampa runt i 20 minuter innan vi avslutade med lilla skogsrundan runt gården. Idag fick istället hon vila och Cooper fick en skogstur i den nu "frysta" snön, var upptrampat för det mesta vilket nästan är ett måste nu. Gick en kort sväng där det inte var upptrampat och det var hårt på ytan så han hade väldigt svårt att gå. Riktigt tråkigt men det är vad det är, vi får göra det bästa av situationen!