När energin tar över

Jag har börjat ledsna ganska rejält på våra minusgrader som ligger stadigt mellan 10-20 minus. Om det inte vore för att snön har 30 centimeter skare hade jag kanske kunnat accepterat läget, för då hade det åtminstone gått att busa i snön. Men nu när det knappt går att rida i skogen är det väldigt tråkigt. Det märks inte minst på Lissie som hade behövt vara ute och galopperat och fått göra av med lite energi, istället för att trampa runt i ridhuset dag efter dag. 
 
I måndags var tanken att bara jogga lite lätt efter hoppningen dagen innan. Det började relativt bra, som det brukar vara, men när hon hade kommit igång var det bara galopp som gällde. Hon blev hög i formen och knäppte av, minsta lilla jag fick kontakt med munnen började hon trippa fram och la jag då på lite ben var det galopp enligt henne. Fick henne någolunda avslappnad när vi travade av, men nja, inte jättenöjd över vår insats. 
 
I tisdags var det ungefär samma lika och flera andra hästar som var där samtidigt gjorde inte saken bättre. När alla andra galopperade skulle minsann hon också hänga på. Efter 30 minuter kunde hon trava någolunda normalt...
 
Igår åkte därför gramanen på. På ett sätt tråkigt att den ska behöva användas, men samtidigt är det rent ut sagt värdelöst att ens rida när det skadar mer än vad det gör nytta när hon bara springer. Det visade sig vara ett bra val och hon var riktigt, riktigt fin under uppvärmningen. Kunde till och med leka lite med tempoväxlingar som var kontrollerade och i balans! När vi ökade traven sträckte hon faktiskt ut stegen något och blev inte bara springig, och sedan fint tillbaka till arbetstrav. I galoppökningarna blev hon väldigt maffig och kände verkligen hur hon sköt på med bakdelen, och sedan kunde jag sitta upp och hon kom ihop sig väldigt snabbt till samlad galopp igen. Faktiskt första gången vi lyckas med det så pass enkelt! 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av My Nordqvist (@mynordqvist.se)

 
Därefter började vi ta oss an lite bommar. Började trava över en bom åt båda hållen, och här började hon tagga till lite mer. Trots det tyckte jag ändå att hon kunde trava hyfsat lugnt och behöll steglängden för det mesta. Gick sedan över till galopp där hon var väldigt fin på bommen. La sedan upp den och hoppade den tillsammans med två andra bockar på medellinjen. Från början drog hon iväg ganska mycket och då var gramanen väldigt hjälpsam då den gjorde att det "tog stopp" när hon körde upp huvudet och försökte bli 10 meter lång. Så hon insåg nog tillslut att det enda som gällde var att korta ihop sig och använda kroppen. 
 
De två sista filmklippen är de två sista sprången, och då var hon väldigt, väldigt bra. I svängen kände jag hur hela hästen satt sig på bakbenen när jag gjorde en halvhalt och kändes som att hon blev tre meter kortare (inte för att det syns, haha) och efteråt kom hon tillbaka till den samlade galoppen direkt. Hon var väldigt svettig efteråt så tror verkligen att det var ett bra pass för henne. Stor guldstjärna!
 
Idag är det torsdag och hoppträning, får se om hon kan hålla sig i skinnet! 

Kommentarer
Netti Starby

Jag är också trött på kylan och längtar till sommaren. Kramis <3

Svar: Ja <3
My Nordqvist

Tid: 11:25:01
Datum: 2021-02-04
Hemsida: http://starbys.se
Carro

Tråkigt att ni inte kan rida ute och hoppas dagens hoppträning går bra! 🥰

Svar: Ja tack <3
My Nordqvist

Tid: 13:44:14
Datum: 2021-02-04
Hemsida: http://nouw.com/carroat
Terese

Oj jag tyckte det var kallt här med -5 🤯 hoppas snart på lite 0 gradit iaf..
kramis

Svar: Ja haha hade gärna haft -5 det är lagomt jämfört med detta 😂
My Nordqvist

Tid: 17:06:41
Datum: 2021-02-04
Hemsida: http://tereseflinth.se
T'

Kan tänka mig att djuren blir lite rastlösa när de inte kan göra sig av med energin. Skönt att det gick bättre efter hand. Själv gillar jag snön.

Svar: Ja verkligen! Snön är jättebra, men det kom regn här så den har blivit stenhård och går därför inte att använda :(
My Nordqvist

Tid: 17:28:31
Datum: 2021-02-04
Hemsida: http://devote.se/babustyle
Elin

Är också så trött på kylan nu<3

Svar: Ja <3
My Nordqvist

Tid: 18:46:58
Datum: 2021-02-04
Hemsida: http://nouw.com/johnssons
Dixiwonderland.com

Har ni ingen travbanan i närheten? Vet några som har häst som har fixat så att de kan rida på travbanan då den underhålls varje dag :)

Svar: Jo vi har Bergsåkers travbana ca 20-30 min härifrån, vi har tänkt gå dit :)
My Nordqvist

Tid: 19:09:44
Datum: 2021-02-04
Hemsida: http://dixiwonderland.com/
Pauline

ja så less på vintern nu :(

Svar: Ja :(
My Nordqvist

Tid: 19:57:38
Datum: 2021-02-04
Hemsida: http://lillafrokenhurtig.blogg.se
Caroline

det är verkligen för kallt!:(

Svar: Ja :(
My Nordqvist

Tid: 22:51:35
Datum: 2021-02-04
Hemsida: http://carro93.se
Henrik Olsson - Föreläsning

Ja, det är rejält kallt nu! Men våren kommer "snart" nog :)

Svar: Ja precis!! :)
My Nordqvist

Tid: 06:41:13
Datum: 2021-02-05
Hemsida: http://https://www.henrikolsson.eu
Emelie Andersson

Jag förstår precis vad du menar då jag har samma problem. Dock har vi inte haft riktigt så mycket minusgrader men ändå varit svårt att få till riktiga pass. Har kunnat använda mig av vårt fält som är fullt av snö men där blir hon väldigt hetsig så har fått ha på gramanen varje gång där. Vill ha vår känner jag! 😉❤️
Men som sagt är det bra med lite hjälpmedel ibland, man vill få det att funka emellanåt. Tyckte det såg så fint ut 😍

Svar: Ja snön är ju super när det är "vanligt" men vi fick ju regn på snön så den är stenhård :(( Vad kan gärna hoppa till sommaren nu ;) <3 Tack <3
My Nordqvist

Tid: 07:10:15
Datum: 2021-02-05
Hemsida: http://https://nouw.com/emelieanderssoon
Hanna

Jag är så trött på snö nu, vi har alldeles för mycket här!😩 vill ha sommar nu!

Svar: Jaa :(
My Nordqvist

Tid: 11:19:27
Datum: 2021-02-05
Hemsida: http://nouw.com/hannativeskog
Anita

Ja nu är det kallt!! :)

Svar: Verkligen..
My Nordqvist

Tid: 07:38:46
Datum: 2021-02-08
Hemsida: http://siliiins.blogg.se/

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: