Lydnadshoppning på Lissies sätt

Lissie fick jobba över lite bommar i tisdags. Mycket travbommar och det var väldigt bra för henne att hitta takten över bommarna och sedan försöka bibehålla den. Hon var väldigt fin men efter galoppen blev hon lite hetsig som vanligt, då använde jag bommarna och efter ett tag slappnade hon av och hittade tillbaka till takten igen. Väldigt effektivt! Hon sänkte sig till och med ganska rejält och behöll en lugn takt trots lite längre tyglar. Riktigt duktig!
 
Igår var det hoppträning på schemat. Under uppvärmningen var hon väldigt lugn, mjuk och det kändes väldigt bra. Gjorde en del övergångar, trav-skritt-trav, och hon var i balans och gjorde det super. Hade därför lite förhoppningar att det skulle bli ett bra pass. 
 
Vi började med att skritthoppa, vilket vi aldrig gjort förut. Lissie klev över det första gången men sedan förstod hon grejen. Då var det svårt att behålla henne aktiv utan att hon skulle falla över i trav. Därefter hoppade vi en bana, där det började helt ok med de två första hindrena, sedan drog hon iväg och jag fick knappt stopp på henne. Så då gjorde vi övergångar till trav efter hindrena och desto längre vi kom desto mer fattade hon grejen. På några ställen behövde jag inte göra en övergång för hon kom tillbaka fint i galoppen - precis det vi vill åt. Därefter hoppade vi banan igen och då skulle vi göra övergångar till trav efter varje hinder. Hon vart ganska lydig större delen av tiden och försökte göra rätt, men det var inte det bästa vi gjort direkt. 
 
Vi tränar för att utvecklas så det är ju tråkigt om det hade gått bra hela tiden. Nu ska vi träna övergångar, övergångar, övergångar!
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av My Nordqvist (@mynordqvist.se)