Tävling Njurunda 13e september

 
90cm - 5 fel
 
På framridningen kändes hon lite seg och tyckte inte livet var speciellt roligt. Hon tyckte att jag var tråkigaste människan i världen som stoppade pelham i munnen när vi bara skulle "lalla runt". När vi sedan kom in på framhoppningen vaknade hon till liv och insåg att livet var ganska roligt ändå. Hoppade några språng på vardera hinder och hon var ganska på mot räcket men väntade fint på oxern. 
 
På banan var hon väldigt obrydd och kändes bra. Hoppade ettan bra sedan var det en tillbakasväng till 2an som stod intill staketet. Detta tyckte inte fröken om (har varit med om detta förut och tror att hon känner sig trängd och det blir missförstånd) så hon ville dra åt höger men jag stannade henne så vi kunde lägga en volt, och då hoppade hon snällt. Därefter var det fem språng till en oxer som hon gjorde fint. Resterande del av banan gjorde hon galant, hon var bra på de två andra linjerna och var superduktig! 
 
 
1 meter - 0 fel i grunden, ute i omhoppningen
 
Till den andra klassen gjorde vi en kortare uppvärmning innan vi tog två språng på räcket och oxern. Denna gång drog hon också lite mot räcket men väntade superfint på oxern. 
 
Inne på banan var hon cool igen. Hoppade ettan och tvåan bra. Blev lite väl vinglig på linjen som var trean till fyran då hon hoppade mycket åt höger men löste det bra ändå. Därefter var det en till linje med hinder fem till sex och jag la in ett extra språng där vilket var lite onödigt men hon gjorde det fint. Till sjuan var det en ganska snäv tillbakasväng, men den gjorde hon riktigt bra, trots korsgalopp. Hoppade superfint. La henne lite nära på åttan, och nian hoppade hon som aldrig förr på (den stående bilden, varför dra upp frambenen när man kan hoppa till himlen).
 
Det var bedömning A1:a vilket innebär att först hoppar man en grundomgång och alla som är felfria får gå in och hoppa en kortare omhoppningsbana som är lite högre. 
 
Det var fyra stycken felfria och ena valde att avstå, så vi skulle bli som sämst trea. Vi var sist ut och ekipagen innan mig hade fått några fel, så det vi behövde göra var att hoppa dessa fem hinder felfritt så hade vi vinsten klar. Första hindret går bra, andra likaså. Jag tog det lugnt, red sex språng fram till trean, hon hoppade bra och var inga konstigheter. Fram tills dess att hon ska landa. Helt plötsligt fanns det inga framben som tog emot oss utan vi störtade rakt ner i marken. Hon landade på höger framben och för en millisekund kändes det som att hon skulle återfå balansen men det var kört, så hon gick omkull, jag åkte av och hon rullade runt på ryggen. Som tur var slog hon inte runt för då hade jag fått hela henne över mig.
 
Det hela var väldigt konstigt och ingen förstod riktigt vad som hände. Hon måste fått någon kortslutning i hjärnan då det ser ut som att hon sätter benen i kors och sedan drar upp vänsterbenet men hinner inte ner med det igen innan marken kommer. 
 
Vi som "bara" skulle rida runt felfritt... Väldigt typiskt, men samtidigt hade vi väldigt tur i oturen då vi båda klarade oss rätt bra. 
 
 
Var svårt att se riktigt vad som hände på filmen också eftersom vi är så pass långt borta och hoppar nedåt. Men slängde in några screenshots ändå. 
 
 
Trots kalabaliken fick vi oss vår första placering. Hade gärna tagit oss runt helskinnade med troligtvis en vinst istället, men, men. Vi lever och det får vi vara glada för! 

Kommentarer
ullie

men grattis va skoj
så fint pris o va duktiga o fina ni är

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 12:28:53
Datum: 2020-09-17
Hemsida: http://weberskold.se
Julia Svensson

Wow så fina bilder!!

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 13:43:01
Datum: 2020-09-17
Hemsida: http://juliasvenssons.se
Netti Starby

Vad duktig hon är eller ni är ju duktiga tillsammans. Kul att det gick så bra! <3 Kramis

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 13:45:50
Datum: 2020-09-17
Hemsida: http://starbys.se
Emelie Andersson

Kul med en placering och tur att det gick så bra som det gick <3

Svar: Jaa <3 <3
My Nordqvist

Tid: 15:12:03
Datum: 2020-09-17
Hemsida: http://nouw.com/emelieanderssoon
Josefine

Så duktiga så!❤️

Svar: Tack <3
My Nordqvist

Tid: 16:50:26
Datum: 2020-09-17
Hemsida: http://jlandgrens.se
Malin

Nämen, Njurunda!!! Jag och Rizvan bor ju i Nolby hihi ❤️

Svar: Haha jaa typ bredvid ju :D <3
My Nordqvist

Tid: 17:11:40
Datum: 2020-09-17
Hemsida: http://happym.se
Hilma

Gud vilka fina bilder!! <3 :D

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 17:19:37
Datum: 2020-09-17
Hemsida: http://www.nouw.com/hilma
Yasmine

Nej vilken läskig upplevelse! Skönt att du inte fick henne över dig, hade blivit väldigt tungt gissar jag...!

Svar: Jaa då hade man blivit en pannkaka haha!!
My Nordqvist

Tid: 17:28:59
Datum: 2020-09-17
Hemsida: http://yasmissy.blogg.se
Pauline

vad kul

Svar: :D
My Nordqvist

Tid: 20:51:22
Datum: 2020-09-17
Hemsida: http://lillafrokenhurtig.blogg.se
Carro

Grattis till er och härliga bilder! 😍

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 21:42:39
Datum: 2020-09-17
Hemsida: http://nouw.com/carroat
Lögdögänget!

Vilken himla tur att det gick bra!!! Är faktisk glad att vi inte fick komma o beskåda äventyret! Nu har ni fått uppleva det där oxå. För övrigt ser det jättefint ut på bilderna. Kramar från oss till er💕

Svar: Haha jaaa!!! Tack <3 Kram <3
My Nordqvist

Tid: 09:34:34
Datum: 2020-09-18

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: