En hästig helg

Om jag ska summera de fyra senaste dagarna, har jag lyckats haft sex hoppass på tre olika hästar. Massor av hoppning och massor av häst - helt i min smak! 
 
Lissie hopptränade i torsdags som jag berättade tidigare, plus lördag och söndag. Cooper fick hoppa lite småhinder i fredags och var också med på hoppträning på lördagen. Utöver det hoppade jag även Lillen (en stallkompis häst) igår. 
  
I lördags hade vi en serie och en kombination enligt min väldigt fina skiss här nedan. Plus två små kryss på långsidan som vi mest använde under uppvärmningen. 
 
Lissie var först ut och hon jobbade på väldigt bra. Vi skulle trava in i serien och efter krysset backade hon av väldigt bra på galoppbommarna så hon tog i för kung och fosterland på oxern. Hon kämpade på precis som hon skulle och använde hela kroppen helt rätt, vilket märktes för hon blev väldigt trött. 
 
Cooper var näst på tur och han var väldigt fin dagen innan då han fick skutta över lite småhinder. Han fortsatte vara duktig och började väldigt starkt. Kämpade på under uppvärmningen och tyckte det var lite konstigt med bommarna när vi hoppade genom serien, men han löste det bra. Därefter hoppade han igenom den fint utan problem. Kombinationen gick bra när vi bara hade kryss på båda hinderna. När vi höjde till en oxer blev han tveksam direkt och klämde in två språng istället för ett och blev allmänt spänd bara. Då la vi ner så han bara behövde hoppa kryssen och då tyckte han det var tryggt och bra igen! 
 
 
Igår hade vi banhoppning. Kände på mig att Lissie skulle vara trött efter lördagens bravader, så hon fick gå på raka berisbettet för att inte ta död på framåtbjudningen. Kände på mig att det kunde vara lite riskabelt men lika bra att prova tänkte jag. Vi hoppade fram några enstaka språng innan vi körde genom banan en gång. Därefter höjde vi upp till ca en meter för vår del och hoppade den. Tvåan till trean var räcke till trippelbarr på böjt spår med sju språng mellan. Tröck på henne lite på räcket och då bar tåget iväg så kom väldigt nära på trippeln men hon löste det snäll som hon är. Vi började om och kom lugnare in på räcket och då gick det prima ballerina. Lissie var jättebra rakt igenom men jag kunde ha varit bättre på beslutstagande. Det var roligt att det ändå fungerade bra med det milda bettet! Vi har tagit många kliv framåt, roligt roligt!
 
 
Som jag nämnde i början hoppade jag även Lillen som är en häst som står i samma stall. Han är bara 5 år och väldigt grön i hoppningen, så han fick hoppa lite småhinder. Samma övning (som jag ritade) stod framme så han fick hoppa serien med bommar plus några språng på kryssen som stod på långsidan. 
 
Idag - äntligen måndag! Haha ;) 

Kommentarer
Netti Starby

Vad roligt att det blev en hel del hoppning med hästarna och bra jobbat! <3 Kramis

Svar: Jaa tack! <3
My Nordqvist

Tid: 19:46:50
Datum: 2020-11-24
Hemsida: http://starbys.se
Pauline

vad roligt! :)

Svar: Jaa :D
My Nordqvist

Tid: 19:59:31
Datum: 2020-11-24
Hemsida: http://lillafrokenhurtig.blogg.se
Enna

Vilka härliga dagar!

Svar: Verkligen!
My Nordqvist

Tid: 20:08:20
Datum: 2020-11-24
Hemsida: http://sayyeastofashion.blogg.se
Henrik Olsson - Föreläsningar

Du är duktigt :)

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 09:11:02
Datum: 2020-11-25
Hemsida: http://https://www.henrikolsson.eu
Malin

Åhh men vad kul!!! ❤️

Svar: Jaa <3
My Nordqvist

Tid: 09:11:55
Datum: 2020-11-25
Hemsida: http://happym.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: