Gårdagen med tre hästar

I onsdags fick Cooper sina vinterskor. Dagen till ära var det en ishinna på backen så han var lite bambi på hal is, men han har varit med förr och vet vad som krävs då ;) Efter skoningen tog jag ut honom på lina för att kolla hältan, men det var inget fel på honom inte! Min teori är att han säkert gick försiktigt för att inte halka och upplevdes säkert halt. Efter det var jag och Lissie ute på en skogstur i mörkret som fröken tyckte var väldigt skojsigt, PW deluxe haha!
 
Igår hoppade jag Lillen igen. Hoppade små sockerbitar snett igenom och två kryss på medellinjen med 8 språng mellan. Han var mycket piggare än vad han var sist, så det var roligt. Han kämpade på och var duktig! 
 
Cooper var näst på tur och vi gick också upp till ridhuset. Är stenhårt överallt ute nu så går tyvärr inte att göra allt för mycket.. I alla fall, han var väldigt spänd vilket jag tror har att göra med att han dels vilat men även att det varit halt så han har fått spänna sig mycket under dagtid. Som tur var tar det oftast inte speciellt lång tid att få igenom honom, eller rättare sagt, jag vet vilka knappar jag ska trycka på. Efter lite öppnor och framförallt i galopp så frustade han som en galning och blev otroligt nöjd. Han fick galoppera ganska många varv i en låg form och bara arbeta genom kroppen. Tog även något enstaka skutt över sockerbitarna som stod framme. Perfekt för honom som behöver påminnas om att hinder inte är farliga grejer. 
 
Sist ut för dagen kan ni nog gissa vem det var. Fröken storöra! Hoppträning stod på schemat (känns som det enda vi gör efter helgens bravader). Var samma övning som Lillen gjorde, fast i lilla ridhuset vilket blev väääldigt tight. Men Lissie var riktigt, riktigt bra och kämpade på superfint. Avslutade med att hoppa en oxer med bom före och efter med ett galoppsprång mellan. Hon hoppade väldigt runda och fina språng redan på låg höjd. När vi höjde tyckte hon det var för jobbigt men hon tog sig över med världens dundersprång, haha. 
 
Idag åker dressyrsadeln på för båda två, Lissie får jogga lite och Cooper får dressyra lite krumelurer! 
 
 
I och med corona får vi inte ha medhjälpare i ridhuset så det är lite bristfälligt med material innanför väggarna..