De senaste hoppträningarna med Lissie

För tre veckor sedan fick vi prova på något helt nytt. Nämligen att hoppa i tighta bågar. Den snygga bilden nedan visar övningen och mellan varje hinder skulle vi få in tre språng. Vi började med att värma upp på bom-räcke-bom på en volt. 
 
 
Mitt fokus låg på att få henne att vänta och ha samma rytm före och efter hindret. Hon faller iväg åt höger och det märks inte minst över hinder. Hon tippade in och ut i volten beroende på varv över bom-räcke-bom som vi värmde upp på, så det är något vi ska träna på!
 
Därefter skulle vi ta oss an de tre första hindren i serien eller vad man ska kalla det för. För oss två innebar det rejs över första hindret och sedan fortsatte vi rakt fram, haha. Jag hade inte en chans i världen att försöka styra. Vi fick därför hoppa ett hinder-lägga en volt-hoppa-lägga en volt-hoppa osv. Hon lyssnade tillbaka mer och mer och efter några gånger kunde vi hoppa i ett svep hyfsat kontrollerat. Vi fick dock dispens och fick gå på två galoppsprång istället för tre, annars hade det varit misson impossible. Avslutningsvis skulle vi ta oss an alla sex och när hon drog iväg la jag en volt för att sätta ihop henne igen och vi fick ett avslut med alla sex i ett svep hyfsat lugnt och kontrollerat i båda varven. Det kunde man inte ha trott i början!
 
 
Några dagar senare ställde vi upp tre hinder hemma med 18 meter mellan och 4-5 galoppsprång. Denna gång provade vi ett kombinationsbett för att se vad som skulle hända. Det började väldigt bra men när vi satt igång och hoppade blev hon tokig. Jag ville få in fem språng och hon tog gärna tre om hon fick, så ni kan tänka er hur det gick. Jag fick som jag ville de flesta gångerna för jag fick tillbaka henne väldigt bra på det bettet, men hon blev väldigt irriterad på mig. Catfight deluxe ;)
 
Ytterligare några dagar senare hade vi hoppträning igen. Red återigen på kombinationsbettet för att se om det var bettet som gjorde att hon blev arg eller om vi bara hade en dålig dag (jag trodde på det sista). Långa anridningar var på schemat och det brukar kunna gå undan mot hindren då eftersom hon har lång tid på sig att tagga till. Men till min förvåning var hon hur lugn som helst?!?! Hon svarade riktigt bra på bettet och vi behövde ingen dragkamp eller något utan hon var lätt i handen och galopperade i samma rytm i princip hela tiden. Tror både jag och min tränare var i chock haha!
 
(Några screenshots från filmer)
 
Under veckan fram till hoppträningen igår fick hon lite hoppvila. Tog några skutt över bom-räcke-bom för att prova ytterligare ett nytt bett. Hade det även på hoppträningen igår och det känns också som något som kommer kunna fungera. Är ett sorts tredelat pelham med sötmalm och kopparringar. Jag gjorde ett misstag och struntade i sporrarna vilket ledde till att det vart lite svårt när jag skulle samla ihop henne över bommar. Eftersom hon tycker det är jobbigt blev hon lat och struntade lite i mig. När vi började hoppa var det inte ett problem längre och hon kom tillbaka väldigt fint när jag bad om det. Var några gånger hon drog iväg direkt efter hindret men när jag bromsade lite gick förhållningen fram direkt. Duktig tjej!
 
Väldigt roligt att det hänt så mycket på kort tid. Imorgon ska vi på pay and jump så det blir spännande och se vad vi kommer lyckas åstadkomma! 

Kommentarer
Yasmine

Så roligt att läsa om er utveckling. Försökte verkligen leva mig in i situationen när jag läste haha! Själv har jag bara vågat hoppa över en bom i galopp så jag är sjukt imponerad över alla som vågar hoppa höga hinder! Kram

Svar: Åh vad roligt :D Men åååh är ju så kul :D
My Nordqvist

Tid: 16:34:17
Datum: 2020-05-08
Hemsida: http://yasmissy.blogg.se/
Henrik Olsson - Föreläsningar

Vilka fina bilder :)

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 18:55:20
Datum: 2020-05-08
Hemsida: http://https://www.henrikolsson.eu
enna

Tråkigt när hon inte vill, men det kan vara lite sött när de är envisa ;)

Svar: Haha ja ;)
My Nordqvist

Tid: 19:18:23
Datum: 2020-05-08
Hemsida: http://sayyeastofashion.blogg.se/
Carro

hoppas att det går bra på pay and jump!

Svar: :DD
My Nordqvist

Tid: 13:59:53
Datum: 2020-05-09
Hemsida: http://carro93.se/
Hilma Eklund

Ååh hoppning! Så himla roligt! Längtar tills jag och min lilla älskling kan börja med det igen ❤️ Och vilka härliga bilder!

Svar: Jaa verkligen!!! Tack :D
My Nordqvist

Tid: 16:35:54
Datum: 2020-05-09
Hemsida: http://www.nouw.com/hilma
Emma Engström

Vad härligt att det gick så bra när ni väl kommit igång, de är lite envisa så haha :> KRAM

Svar: Jaaa :D
My Nordqvist

Tid: 19:12:09
Datum: 2020-05-09
Hemsida: http://nouw.com/emmaengstrom
Hanna

Ja jag hoppas verkligen man kan göra något i sommar, annars känns de tråkigt med 3 veckors semester som man inte vet hur man ska spendera ! Jag vill ju kunna göra något med Elsa så hon får ha ett roligt sommarlov !

Svar: Jaaa men verkligen!!!!
My Nordqvist

Tid: 19:58:48
Datum: 2020-05-09
Hemsida: http://nouw.com/Hannativeskog
Netti Starby

Så himla duktig hon är och bra jobbat! <3 Kramis

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 10:54:05
Datum: 2020-05-10
Hemsida: http://starbys.se
ajlimullersandvik.blogg.se

Ni är så himla duktiga :D

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 15:39:45
Datum: 2020-05-10
Hemsida: http://ajlimullersandvik.blogg.se/
Amanda Sofi

Låter som ni har mycket spännande på gång!

Svar: Jaa :D
My Nordqvist

Tid: 15:55:17
Datum: 2020-05-10
Hemsida: http://www.nouw.com/amandassofi
Emelie Andersson

Åh vad roligt med så stor skillnad och utveckling! Grymt jobbat! Jag har ju testat ett kombi-bett ett tag, och ju mer jag har ridit på det så funkar det super :) använder det vid hoppning så nu har jag beställt ett eget! <3

Svar: Jaaa verkligen!!! Tack :D <3 Men åh vad bra!!! :D Tycker de är så dyra haha :(
My Nordqvist

Tid: 18:24:46
Datum: 2020-05-10
Hemsida: http://nouw.com/emelieanderssoon
Pauline Hurtig

tycker det är så imponerande med hästhoppning :)

Svar: Är så roligt :D
My Nordqvist

Tid: 20:49:33
Datum: 2020-05-10
Hemsida: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Ida

Så underbart att de går framåt!! Ser himla fint ut och blir så sugen på att hoppa haha😍

Svar: Jaa :D Tack!!! :D
My Nordqvist

Tid: 08:00:01
Datum: 2020-05-11
Hemsida: http://idanilssonphoto.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: