Positivt tandläkarbesök för Lissie

För er som följer mig på instagram så vet ni att Lissie var hos tandläkaren i måndags. Det var hennes fjärde besök för detta år, och vi kunde avsluta med ett riktigt positivt besked. Det behövde knappt göras något förutom lite finlir och puts vilket innebär att vi kan skjuta på intervallet ytterligare en månad. Vi var där i mars första gången och det var en hel del jobb för tandis då. På grund av det var vi på återbesök efter två månader och på den korta tiden hade hon hunnit få sår av kindtänderna igen. Efter sommaren var vi tillbaka i augusti vilket var efter tre månader, och då såg det fint ut vilket gjorde att vi kunde komma tillbaka nu efter fyra månader. Nu när allt fortfarande såg bra ut blir nästa gång i maj, om fem månader. Hoppas det fortsätter i rätt riktning nu!! Dessa besök har inneburit en hel del kostnad, men det är helt klart värt det. Tror det är många hästar därute som behöver mer hjälp än vad man kan tro. Hade jag bara haft årskoll på båda mina hästar skulle de aldrig vara riktigt bra i munnen. Nu blev det ett intensivt år för Lissie, men förhoppningsvis kan vi klara oss på max halvårskontroller, som Cooper har, när vi fått kontroll på läget. Det tycker jag är lagomt, och då kan jag med 100% sannolikhet säga att munnen mår bra. 
 
En intressant grej var också att de första gångerna hon fick lugnande, så fick hon 2-3 doser med en hel del för att tandis skulle kunna göra sitt jobb. Förra gången fick hon ungefär som en normal storhäst och höll på att ramla ihop, så denna gång fick hon en dos som är mindre (!!!) än normalt till en vanlig ponny. Det är helt galet när man tänker på det och med störst sannorlikhet är det för att hon är mycket mer tillfreds och avslappnad i psyket, plus att munnen inte är ett lika obehagligt moment för henne, med tanke på hur det varit tidigare. 
 
Vägde också fröken påvägen hem. Vi svängde in självmant på en bilvåg efter vägen och då tyckte polisen att vi var ett enkelt byte, så de fick också spana in hennes vikt. 850kg visade vågen och hon fortsätter sin viktresa uppåt. 130kg plus sedan vi hämtade hem henne, en stadig ökning med tio kilo i månaden. Undrar när det ska sluta haha!! 
 

Kommentarer
petra

nämen så duktig då:) så fin

Svar: Jaa, tack :D
My Nordqvist

Tid: 21:48:34
Datum: 2020-12-26
Hemsida: http://mammansprinsessor.blogg.se
Blondina

Bra att kolla deras tänder vännen :D Ja men är väl bra att hon börja få hull eller ;P

Svar: Jaa :D Verkligen!!
My Nordqvist

Tid: 22:17:15
Datum: 2020-12-26
Hemsida: http://https://blondinas.se
Hilma

Så duktig tjej <3

Svar: <3 <3
My Nordqvist

Tid: 09:49:25
Datum: 2020-12-27
Hemsida: http://www.nouw.com/hilma
dixiwonderland.com

Va skönt att tandläkarbesöket gick bra :D

Svar: Jaa :D
My Nordqvist

Tid: 20:51:18
Datum: 2020-12-27
Hemsida: http://dixiwonderland.com/
Ida

Men så skönt att återbesöket gick bra och att hon var fin i munnen!! Hade precis tandläkaren ute till Kalle och mammas häst. Vi har alltid haft en gång i året då de alltid haft så fina tänder och aldrig behövt fixa något speciellt. Lite mer på mammas häst isåfall men denna gången sa oxå tandläkaren att Kalle har både yngre och finare tänder än Zaki och han blir 21 nästa år och Zaki blir 16 haha så nöjd ;)

Svar: Men åh vad skönt!!! Underbart att han fortfarande har bra tänder i den åldern juu <3
My Nordqvist

Tid: 20:51:23
Datum: 2020-12-27
Hemsida: http://idanilssonphoto.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: