Dressyrtävling 8e och 15e september

 
LA:3 - 63,14%
Till denna start hade jag inte fått igenom Cooper som jag hade önskat under veckan. Stod i valet och kvalet mellan vilket bett jag skulle rida på och det slutade med att jag fick byta mitt under framridningen för han var inte alls med på noterna. Det blev bättre efter bytet men det tog lite för mycket tid och fokus från själva ridningen och vi hann inte kompa ihop oss så som vi bör göra. 
 
Inne på banan var han inte tittig för en endaste grej = hundra pluspoäng!!!! Istället vart han lite loj vilket drog ner en del poäng men jag vågade inte trycka på honom eftersom han inte var helt igenom, för det hade slutat med att han blivit ostadig i formen istället. Nu gick han ändå hyfsat stadigt och tyvärr blev han kort i höger bak i skritten så vi fick lite sämre betyg där, samt att han bestämt sig för att sluta rygga (??). Lite sämre betyg på några moment men över lag nöjd med honom eftersom han gick så pass avslappnat!
 
 
LA:3 - 62,71%
Fram till denna tävlingsdag hade vi haft en mycket bättre vecka. Han var överlag väldigt fin på framridningen och var mycket mer "med" mig. Väl inne på banan gick han runt som ingenting och det märks att han fått rutinen tilbaka på dressyrbanan och allt det "läskiga" verkar gått över för nu åtminstone, haha.
 
Vi fick lite samma problem med ryggningen denna gång med då han körde upp huvudet men annars tyckte jag han gjorde ett väldigt duktigt och snällt program. Domaren hade dock en annan åsikt och gav oss endast 6or och 6,5or. Intressant hur vi kan få en 6a på en ryggning när han var över tygeln några sekunder eller på skritten då vi blev attackerade av flugor, och han gick och skakade på huvudet för att få bort dom. Sedan när vi gjorde något bra som vi åtminstone borde fått några 7or på blev vi belönade med max 6,5 om inte 6 till och med. Men, men, detta som är det luriga med bedömningssporter....

Kommentarer
Netti Starby

Vad duktiga ni var och så kul att ni tävlade! <3 Kramis

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 08:38:28
Datum: 2019-09-30
Hemsida: http://starbys.se
Amanda Sofi

Bra jobbat! Precis som du skriver så är det väldigt lurigt med bedömningssporter...

Svar: Tack!! Ja verkligen...
My Nordqvist

Tid: 09:21:33
Datum: 2019-09-30
Hemsida: http://www.nouw.com/amandassofi
Anita

Bra där! :)

Svar: Tack :)
My Nordqvist

Tid: 09:56:37
Datum: 2019-09-30
Hemsida: http://siliiins.blogg.se/
Yasmine

Fina bilder! :D Kram

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 16:13:37
Datum: 2019-09-30
Hemsida: http://yasmissy.blogg.se
IA

Jaha..nähä...vi ryggar inte idag..Hahha dom är ju för roliga..

Svar: Haha verkligen!!
My Nordqvist

Tid: 17:21:04
Datum: 2019-09-30
IA

Eller ja...antingen är han bara rolig eller kanske belastad i någon knäled, häl, sko, eller fortfarande lite läskigt eller nåt..Så tjusig och fin i hållningen så.

Svar: Tror han bara fått för sig att inte vilja för rätt som det är går det utan problem. Men man får se om det är ett återkommande problem så får man nog kika upp de :)
My Nordqvist

Tid: 17:43:57
Datum: 2019-09-30
Ida

Åhh finisar!! Tycker också det är så lurigt med bedömningssporter.. i de högsta klasserna så kan de ju vara så att vissa domare har några "favoriter" liksom så de ger dem något högre utan att det direkt syns bara för de är dem stora favoriterna.. men ni är ju finaste ekipaget ser jag!! :'D

Svar: Jaa men exakt.... Väldigt svårt när den mänskliga faktorn avgör.. Ååh tack :D <3
My Nordqvist

Tid: 19:23:53
Datum: 2019-09-30
Hemsida: http://idanilssonphoto.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: