Dressyrtävling Härnösand 23e och 25e augusti

Då var höstens tävlingar igång och vi började med två LA:3 starter fredag och söndag. Ett personbästa och ett sämre resultat men placering! 
 
LA:3 - 65,571%
På framridningen kändes han helt okej. Han var fin och såg fin ut så trots att jag kunde önskat lite mer av honom var det ändå inget vi kunde lösa där och då. Gick från framridningen ganska tidigt för att han skulle få en chans att bekanta sig med omgivningen. Han var ovanligt lugn och inte alls speciellt spänd. 
 
Väl inne på banan spanade han in domarbåset ganska mycket men därefter lunkade han runt hela banan utan större bekymmer. Fick startsignal och då var vi igång. Han var fin genom i prinicp hela programmet och brydde sig näst intill ingenting om omgivningen. Det som var synd var att han började takta i den ökade skritten precis vid övergången till mellanskritt, samt att han blev spänd i galoppfattningen från mellanskritten, så de tre momenten fick vi dåliga poäng på vilket drog ner. Hade vi haft "normala" poäng hade vi kommit upp på 67%(!!). 
 
Är så himla nöjd över denna ritt som gav oss ett personbästa! Allt var såklart inte perfekt då det finnns mer att hämta, men, han var med mig och brydde sig inte om allt de andra runt omkring! Tyvärr blev vi nerpetad från placering efter den sista ryttaren vilket var lite tråkigt när det gick så bra. 
 
 
LA:3 - 63,429%
Vi fick till det relativt bra på framridningen men han var lite mer på tårna. Var även väldigt många inne samtidigt så det blev lite rörigt. När vi gick ut blåste det riktigt ordentligt och kändes som att det kom stormvindar stundvis. För lille Cooper underlättade det inte precis och han vart tittig på det mesta tyvärr. Inne på banan brydde han sig inte speciellt mycket om domarbåset utan istället allt det andra. Gräs, vattenrör, buskar, blommor, människor, you name it. Detta ledde till att han blev ostadigare i formen vilket drog ner poängen en del i framförallt travprogrammet. Skritten var mycket bättre åtminstone så det var ett plus. 
 
Trodde inte att procenten skulle räcka till placering eftersom den inte gjorde det klassen innan, men troligtvis var det inte bara Cooper som var spänd. Han var näst bäst och vi fick oss en andraplats! Lillprinsen min <3