Samlad galopp på travbanan

Red till travbanan med Cooper idag. Blev tre varv där och jobbade mest samlad galopp. Höger är inga problem alls då han i princip kan galoppera på stället och i en ganska kort form. Istället i vänster är det katastrof om man jämför dom. Han springer upp med huvudet, sänkt rygg och ökar hela tiden. Jobbade stenhårt med det och blev nästan bara vänster galopp eftersom han redan går klockrent i höger. Han samlar hyfsat bra ändå dock upp med huvuvdet vilket inte är meningen direkt. Försökte få honom avslappnad och jobba under sig och sedan korta och precis innan vi gick hem blev det några bra språng. Hade gärnat fortsatt ett varv till och få till det ännu bättre, men kände att det är lika bra att sluta när han ändå gjorde lite rätt. 
 
Vet inte varför han beter sig sådär i galoppen längre för han har aldrig gjort det förut. Som jag sa igår ska nog en massör få kika lite på honom. Senaste gången hon kollade hade han i princip inga spänningar men det var i våras det. 
 
Imorgon tänkte jag longera över några bommar och se hur han rör sig från marken. Bra för honom att bli mer loss i ryggen som han gärna blir vid markarbete/hoppning. 
Vill ha denna runda fina galopp i båda varven! 

Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: