Julia och Smocke

Nikon d7200 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Igår var jag i stallet strax innan åtta för att släppa ut hästarna och mocka innan jobbet. Jobbade 10-20 och sedan var dagen i princip slut. Idag får jag en lugn morgon och jag hade tänkt förebereda mig lite inför en redovisning imorgon. Därefter är det stall, Qurre ska ridas och Cooper ska "undersökas" av en kvinna som kommer. Ikväll ska jag också träna första gången på alldeles för länge. Det kan bli en bra dag!

Ny vecka

Det är måndag och en ny vecka har startat. Jag började dagen med en otroligt ointressant matteföreläsning, när man inte trodde att det kunde bli värre... Därefter hade jag ett möte med ena projektgruppen för att komma fram till en första prototyp, för att sedan ha ett möte med andra projektgruppen för att planera inför en redovisning på torsdag. Projekt kan vara roligt men när vi ska ha det i alla tre kurser samtidigt blir det lite väl tjatigt.
 
 
Min vecka ser ut som följer:
 
Måndag: Skola och plugg
Tisdag: Jobb 10-20
Onsdag: Cooper ska få besök av en kvinna angående headshakingen
Torsdag: Redovisning x2
Fredag: Plugg med projektgruppen
 
Cooper ska få en lugnare vecka hade jag tänkt efter denna intensiva period medans Qurre ska sättas igång ordentligt efter en veckas vila. Snart är det dax att börja introducera hinder och börja träna på riktigt!! Taggad till tusen!!
 

Dressyrtävling Kungsnäs 22-23/9

 
Lördag - Medelsvår C:1
På grund av hans headshaking fick vi köra snabba puckar på framridningen. Jag har märkt att han kan få de stora "anfallen" i skritten, framförallt på långa tyglar. Därför ville jag inte låta honom pusta allt för mycket = vi kan inte rida länge. 
 
Framridningen gick helt okej, han var med mig och han gjorde det han skulle. På banan blev han väldigt spänd men ändå ridbar som tur var. Vi gjorde vår grej och det kändes bra efteråt. Även fast vi hade en del missar trodde jag att vi skulle landa på 60% åtminstone. Det blev 3% mindre än förväntat och betydligt fler missar i protokollet än vad jag var medveten om. Såklart en stor besvikelse när jag själv inte kunde förstå alla fel.
 
 
Söndag - Medelsvår C:2
Samma visa idag med en ännu kortare framridning. Tyvärr hade han stressmage och var trött vilket ledde till att jag inte fick honom helt med mig. Men för att se något positivt, han gjorde bara något enstaka headshaking ryck. Skönt <3
 
På banan var han inte lika spänd som igår men han var fortfarande inte med mig till 100%. Detta ledde till flera missar plus att jag red fel första gången i mitt liv. Visserligen var det bara att jag fattade galopp 10 meter för tidigt, haha. Trots det fick vi strax över en halv procent mer än igår. 
 
För att summera hela helgen så hade vi på tok för många dåliga moment som drog ner allt, men samtidigt flera moment där vi sakta men säkert klättrar uppåt i poängen på. Han har känts trött i flera dagar för han har inte orkat bära sig och istället hängt i högertygeln, den dåliga bärigheten kom fram flera gånger idag. Detta är inte speciellt konstigt då han inte vilat på två veckor - på grund av att headshakingen blir värre om jag låter honom vila. Jag har också varit orolig för hur det skulle gå inne på banan med skakningarna osv, osv, osv. Vi hade inte de bästa förutsättningarna men vi slutförde båda programmen utan några skakningar och med flera bra moment. Det får vi ta med oss!