Mitten av veckan

Det har varit allt för mycket varannan-dag-inlägg här och jag vet att det är tråkigt. Jag uppskattar det inte heller men det har varit en period nu där bloggen inte fått komma i varken första, andra eller tredjehand utan snarare längst ner på att göra listan. Jag har egentligen inte haft fullt upp senaste dagarna men till och med ligga i soffan har kommit före bloggen. 
 
 
Idag skrev jag en tenta som jag pluggat extremt lite till. Trots det kändes det faktiskt helt okej och det känns som att jag borde få godkänt. Bara hålla tummarna att lärarna tycker detsamma. Var också första gången jag satt näst intill alla de fem timmarna, 12.53 lämnade jag in med sju minuter till godo. Lite jobbigt med tanke på att jag började jobba klockan 13 och det är mer än två mil mellan skola och jobb. Tur att ordinarie personalen är snäll! 
 
 
I måndags fick båda hästarna en varsin uteritt. Qurre fick gå mycket framåt och Cooper försökte jag hålla in på grund av att han gärna tyckt att galoppera ute=fullt sken. Både skötte sig bra och de var nog nöjda att vara klippt för de var inte alls lika svettiga. Igår var det snö- och regnstorm och jag tänkte ta båda i ridhuset. Qurre fick trava och galoppera över några bommar. När det var Coopers tur hade det lagt sig en del blötsnö på backen vilket resulterade i styltor och då fick det bli vila för honom istället för att bege oss ut och riskera ett brutet ben eller två. Idag var mamma och pappa snälla att ta stallet efter jobbet eftersom jag inte hann med mig mellan skola och jobb. Nya tag imorgon!
 
 
Lyckan med er två ♥

Utgång och rakade hästar

I lördags åkte jag på fest och tanken var att jag endast skulle vara där. Dock fick jag idén att åka in till stan klockan ett på natten och smet in på en krog för att släpa med mig några kompisar till en annan krog där Tjuvjakt spelade. Dock så hann klockan bli lite väl mycket och de hade slutat spelat för länge sen. Men vi hade roligt ändå haha! 
 
Igår hade jag bakishäng och kollade på världscupen i hoppning i väntan på att mamma och pappa skulle komma hem. När de kom hem åkte vi till stallet och rakade hästarna. Cooper har aldrig riktigt gillat att bli klippt och jag tror det beror på att han inte fått speciellt bra upplevelser av det. Maskinen har inte tagit och har stått i 2 timmar och knappt fått klart halsen så den har nog tuggat lite på honom då. Men nu fungerar äntligen maskinen till 100% och då stod han som ett ljus!! Han lät mig till och med klippa i "armhålorna" och det har jag aldrig fått göra utan att han stått och bara väntat på att flyga i luften. Det enda han inte gillar är i nacken och nära huvudet så det är bara att acceptera att han får se ut som en tuffs där. 
 
Qurre hade jag ingen aning om hur han skulle reagera, startade maskinen och då tittade han på den som att "vad tusan är det där??!" sedan stod han helt obrydd. Hur snäll och lugn som helst! Förresten ser ni hur prickig han blev? Tänk när han kommer vara helrakad, såå häftig!! 
 
Såhär blev slutresultatet på de två grabbarna. Valde att endast halvraka samt att jag lämnade lite extra på Qurre eftersom han dels inte har samma björnpäls och inget överflöd i fett för den delen heller. Cooper är känslig över ryggen och nu när vi ändå inte ska tävla på ett tag valde jag det praktiska framför det snygga. De har ett andningshål samt att de kan stå utan täcke inne och även ute just nu så länge det inte regnar eller snöar. 

Första snön och rädda hästar

 
Imorse snöade det litegrann, tillräckligt mycket för att det skulle bli vitt! 
 
Eftersom det var en sådan bra dag i torsdags var det såklart tvunget att gå utför. Igårmorse skulle jag släppa ut hästarna innan skolan så jag behövde skynda mig. När jag är där på morgonen passar jag på att ge mina hästar lite mat eftersom de helst ska ha sina tillskott morgon och kväll. För det första hade betforen som jag förberett frusit. För det andra hade Qurre bajsat i krubban. För det tredje spillde jag ut hela Qurres mat i foderboden. Bra start på dagen! 
 
Jag red på kvällen och när jag var påväg hem med Cooper blev han livrädd för något djur (antagligen) ca 200 meter innan stallet. Han var helt galen och när vi kom fram var Qurre helt vild i hagen. Skyndade in med C i boxen för att sedan ta in Q. Jag hann inte mer än att gå in till honom så kände han sig trängd mellan mig och stallväggen och han drog rakt igenom hagen. Han var livrädd för något i skogen bredvid stallet och sprang runt ett tag innan jag fick tag på honom. Raka vägen in i boxen med honom och där fick han stå kvar. Kände inte riktigt för att bege mig ut med honom när han var i det tillståndet. 
 
Idag släppte jag också ut och båda hästarna var fortfarande livrädda, men Qurre absolut värst. Skulle vara intressant och se vad det är som rör sig där inne i skogen..