Mat, strutsar, värme, vovvar och hästar

 
Jag har...
ätit en strutsburgare på en strutsfarm påväg upp till Lycksele
 
 
Jag har...
badat (årets första "riktiga" dopp för min del om jag bortser från när jag och Cooper badade) och ätit mandelkubb (när gjorde man det senast??).
 
 
Jag har...
myst med Ella som av någon anledning inte är min hund. Den bästa hunden i värden <3
 
Jag har...
ridit två av min fasters kompis hästar. Bobby fick jobba en stund på banan och sedan hoppade jag upp på hästen på bilden för att prova på. Ett kallblod som tränas i sportkörning och vi hade inte riktigt den perfekta kommunikationen när jag satt på ryggen. Han är bara fem år och tränas på ett helt annat sätt mot för vad en annan är van men trots det lyckades vi galoppera och båda överlevde!
 
 
Jag har...
myst ännu mer med Ella och självklart fick Alice också vara med. En prinsessa och en lurvboll, haha <3
 
 
Jag har...
åkt hem i den härliga värmen. Höll på att svettas ihjäl trots vindblåset om det gick långsammare än 100km/h. Aldrig mer i denna värme alltså... Kom hem på eftermiddagen så jag fick någon timme i solstolen åtminstone!
 
 
Laddade upp inför jobbveckan som startar imorgon med en mysig uteritt på mitt finaste hjärta. Vad jag är tacksam att jag har dig <3

Jag kunde varit död

Igår bestämde jag mig för att följa med föräldrarna till mina kusiner i Lycksele. Vi skulle åka motorcykel och jag hakade på lite hux flux. Vid halv 4 begav vi oss hemifrån och började rulla uppåt på E4an. Passerade några vägarbeten där det stänkte lite grus, men inga konstigheter och allt kändes normalt. Strax söder som Ö-vik säger mamma till pappa (de har intercom) att hennes motorcykel låter konstigt. Ungefär som när man snurrade på ett däck och hade ett kort mellan ekrarna. Vi åker förbi en vändplats för pappa säger att vi stannar på macken "där framme". Dit hinner vi dock inte. (Och allt detta har jag såklart fått reda på i efterhand för jag åkte i min egna lilla värld med musik i öronen). 
 
För helt plötsligt var jag påväg rakt ut i diket/en åker och där åkte jag i backen. Jag minns bara att jag körde ut på åkern och sedan stod jag upp på vägen bredvid mamma. Bilar stannade och det kom folk och hjälpte till. Välidigt tacksamt!!
 
Antagligen hade en sten hoppat upp från ett vägarbete som i sin tur låg vid kedjan och gav ifrån sig ljudet som mamma hörde. Tillslut hamnade stenen så pass att kedjan hoppade av och bakhjulet låste sig. 
 
Hade detta hänt 100 meter tidigare eller senare skulle det varit högre hastighet plus vägräcken och då hade det nog varit tack och godnatt för mig. Men jag hade en sådan jäkla tur att det hände precis vid en 70km/h fartkamera så att det gick en aningens långsammare och just vid denna åker. Jag klarade mig undan med endast en rejäl smäll i axeln och det måste jag tacka alla gudar för. 

Man ska kolla vart man sätter fötterna

Nikon d7200 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED
Fotograf: Mamma
 
Några bilder som mamma tog på pay and jumpen i måndags, invigningen av kameran för hennes del. Den nya tar dubbelt så många bilder i sekunden jämfört med den gamla och det innebär större chans att få bra bilder när vi är över hindrena, haha ;)
 
Idag började jag min morgon med att falla handlöst rakt ner i backen från ytterdörren. Mamma och pappa rev bort hela golvet på bron igår vilket jag hade glömt bort när jag hade händerna fulla, öppnade dörren med ryggen och klev ut baklänges. Bra start på dagen måste jag säga! Landade på axeln och känns att den fått en smäll men annars hade jag tur. 
 
Nu är det bara några få timmar kvar tills jag tar helg och det ska bli otroligt skönt. Äntligen lite ledighet!