Onsdagsskutt

Idag fick Cooper skutta över lite hinder. Vi har backat många steg gällande all form av träning för att "börja om från början" efter allt som varit de senaste månaderna. Därav hoppar jag gärna lite lägre för att inte pressa honom och att han ska tycka det är roligt. Han har utvecklats enormt de senaste veckorna på hoppträningarna och senaste gången fick han hoppa några högre språng, därför tyckte jag att det passade lägligt att gå tillbaka ett par steg och hoppa lägre idag. Variation är bra! 
 
Han skuttade runt som ingenting och tyckte det var roligt. Det gick lite väl fort ibland bara men det var bara för mig att styra mot ett hinder så hoppade han. Duktig!!

Idag var det roligt att rida

Min snygging!! ♥
Dagens pass började som de flesta senaste gjort, alltså inte speciellt intressant. Galoppen var helt okej men i traven var han väldigt ostadig. Tog tag i saken och gjorde en miljon tempoväxlingar, öka, minska, öka, minska och vips kom bakbenen äntligen igång. Fick ett fint stöd i handen, han lyssnade till 100% på mina skänklar och jag behövde inte sitta och korrigera honom med händerna. Han var mjuk som smör och var bara helt fantastisk. Äntligen!!!
När vi kom tillbaka till stallet mockade jag och fixade allt. Därefter väntade vi en stund på att kiropraktorn skulle komma. Jag satt mig i en box medans Cooper stod på gången och käkade lunch. Dock tyckte han att det verkade vara mycket roligare inne i boxen för där fanns det ju massor av höpåsar ;)
 
Kiropraktorn hittade inga konstigheter hos Cooper och han tyckte att vi kunde utesluta neurologisk headshaking. Ska byta hö till honom och se vad som händer då, och även ta kontakt med en till veterinär för att se vad denne säger. Fortsättning följer helt enkelt..

Helgen är här

..men här är det inget fredagsmys. Har spenderat x antal timmar framför dataskärmen och försökt programmera en hemsida som har börjat tagit form. Gillar att hålla på med designen och då blir det lätt ett par timmar extra för något småpill, men det som är roligt ju!! Måste prioritera de större och funktionella sakerna lite mer men de är inte lika roliga men tyvärr bra mycket viktigare, haha. 
 
Appropå rolig fredag så ska jag snart hoppa i träningskläderna och bege mig till gymmet. Ska hämta föräldrarna i stan om några timmar och då tänkte jag passa på att träna istället för att fortsätta stirra mig blind bland all programkod. 
 
Annars då? Cooper var jätteduktig på hoppträningen igår. Han kämpade på och orkade hålla ut från början till slut. Är imponerad över hur han utvecklats i huvudet under dessa veckor eftersom han knappt visste vad ett hinder var när jag kom hem från Nya Zeeland. Vi har hoppat minihinder och det verkar gjort susen. Är även positivt överraskad över hans ork för trots att han har tappat mycket efter all vila orkar han ändå hänga med.
 
Idag var vi ute och galopperade, snacka om lycklig häst! Kommer knappt ihåg senaste gången och det märktes på honom. Han drog järnet och det var bara att hålla i sig. Underbart! Är så roligt att vara på g igen!