Klubbtävling 22 december

I lördags var vi med på vår andra klubbhoppning och tog oss an 60 och 70cm. Direkt vi lastade ur var han väldigt taggad så han förstod nog vad som var på g. Medans vi skrittade fram fick jag sitta och bromsa för han tyckte det var mycket roligare att springa. Han blir verkligen en helt annan häst när han kommer på tävling!!
 
På framhoppningen red vi runt lite och tog några språng. Försökte få honom på bakbenen då han lätt hamnar i framvikt och tuffar iväg. Väl på banan i första klassen var det fullt ös medvetslös. Han öste på och jag försökte styra runt oss. Lyckades sätta tillbaka honom på några enstaka hinder men i landningen drog han iväg igen. Han blir så pigg och när jag måste bromsa orkar han inte behålla vikten på bakbenen utan hamnar i framvikt vilket inte är det bästa utgångsläget innan hindren. I den andra klassen var han lite lugnare och vi fick några bättre språng. Men vi lyckades med två felfri rundor och han tycker att detta är livet, haha!  

Slutspurten

December har varit en slutspurt innan jul men nu kan man säga att jag verkligen är på sluttampen. Imorgon väntas redovisningen av det stora projektet vi haft hela terminen. Därefter ska även en rapport in på samma projekt, visserligen är den näst intill klar men ändå en hel del småfix kvar. Till sist är det ytterligare en kurs där det är redovisning och rapport, men vi hade tur och kunde dela upp gruppen så tre perosoner gör redovisningen och två gör det sista på rapporten. Jag ska fixa rapporten så nu vill jag bara lämna in dessa rapporter och ta ledigt!!! Eller ja, ledigt och ledigt, då sätter tentaplugget igång istället. Jippie! 
 
Hästarnas dagar rullar på som vanligt. Igår kom det äntligen lite snö och det firade vi med galoppmys. Qurre börjar släppa till i arbetet på ett helt annat sätt. Han bjuder på bättre framåt och börjar söka sig fram till bettet mer och mer. Framåtbjudningen är verkligen extremt mycket bättre. Cooper istället är mest vild och galen. Vi försöker leka med lite byten och han kan lägga världens bakutsparkar, därefter blir han rädd för sig själv och superstressad. Märker direkt när han är för stressad och att magen inte mår bra av det. Han har även börjat sticka ganska mycket i galoppen så nu är det bara fokus på att vara lugn. Samtidigt som han behöver rejsa för att bli av med energin, dessa djur haha..
 

Prestige X-D1 Zero

 
Här har ni min nya kärlek! Efter att ha provat mängder med olika sadlar till Cooper under alla dessa år utan någon framgång hade jag i princip gett upp. Jag hade en period i höstas när jag provade x antal stycken utan resultat. Unden den tiden fick jag ett tips om att en Prestige D1 borde kunna passa och jag började självklart leta som en tok, men att chansa och köpa en begagnad sadel i denna prisklass 100 mil söderut lockade inte särskilt. Men för snart tre veckor sedan dök denna upp som en liten ängel bara några minuter från stallet. Äntligen fick jag chansen att prova!
 
När jag la på den på hans rygg kände jag bara - JAAA!!!! Provade sedan att rida och då gled den fram något, men i samråd med min tränare kom vi fram till att jag aldrig kommer hitta en sadel som kommer ligga bättre på Cooper. Av alla dressyrsadlar jag provat och ägt så glider denna fram minst (bara någon centimeter). Pricken över i:et är att den ligger bra på Qurre också. Trots att de har två helt olika typer av ryggar. Kan det bli bättre??