Lugnet före stormen

Nu har jag klivit av mitt sommarschema på jobbet och jag har två lediga veckor innan skolan sätter igång. Visserligen blir det inte så mycket ledigt veckan som kommer eftersom jag har en tenta samt redovisning till helgen, men har i alla fall inga jobbtider att passa!
 
Cooper har ridits av Olivia hela helgen så honom har det inte gått någon nöd på. Qurre däremot har fått vila, hade tänkt longera honom igår men lagomt tills jag slutade jobbet vart det 14 grader och regn. Utan jacka var det därför inte jättehärligt att vara ute. Idag ville jag mest bara hem men och han motionerar sig själv i hagen ändå. 
 
 
Hade behövt tid för att redigera nya bilder också... Dygnet har för få timmar!
 
Nu till veckan kommer jag ha fullspäckat schema trots att jag är "ledig". Det gäller att ta tillvara på de lediga dagarna eller vad säger man? För er som har problem med stress bör ni nog hoppa över de nästkommande raderna...
 
Måndag: Ska till stan för att ta hjälp av en kompis och förhoppningsvis avsluta några av mina programmeringslabbar. Hästarna ska göras på ett eller annat sätt
Tisdag: Måla sadelkammaren? Hästarna? Plugga? 
Onsdag: Jag och Cooper ska på äventyr för att prova en sadel. Måla sadelkammaren igen? Qurre? Plugga får vi inte glömma
Torsdag: Hoppträning för Cooper och Qurre får väl göra nått roligt han med. PLUGGGA
Fredag: Redovisning av labbar, om jag lyckats bli färdig vilket jag får hoppas på. Föreberedelse inför mattetenta. Hästarna??
Lördag: Mattetenta och direkt efter raka vägen till ridskolan där Patrik Kittel kommer hålla en clinic. Sedan var det mina hästar också...
Söndag: ANDAS 
 
Bara jag som längtar tills söndag??

Framtidsgrubbel

Imorgon klockan 20 kliver jag av sommarens sista jobbpass och min fjärde sommar på detta jobb. Det är galet hur fort tiden har sprungit iväg. Jag började jobba här året innan jag tog studenten och i september börjar jag mitt tredje år av fem på civilingenjörsutbildningen. I vår ska jag förhoppningsvis göra mitt första ex-jobb och försöka lyckas ta kandidatexamen för att sedan kunna börja jobba med något. Med betoning på något för jag har ingen aning om vad jag vill jobba med. Jag trodde att jag skulle bli klokare när jag hoppade på utbildningen men det känns snarare ännu mer förvirrande. Jag har en liten idé om vad jag vill göra men inom det området har jag knappt fått någon utbildning och det gör mig väldigt osäker.
 
 
På lördag har jag omtenta i matematisk statistik och jag är livrädd inför den. Jag har aldrig någonsin känt mig stressad över någonting i skolan men just denna tenta ger mig mardrömmar. Redan i juni när jag hade första tentan kände jag så och nu känns det nästan värre för vill bara få den avklarad.. Av alla jag pratat med som i sin tur har pratat med andra har jag hört en person som klarade första tentan och en som klarade sig undan med Fx - av ca 80 studenter. Oddsen är inte riktigt på vår sida.
 
 
Men det sista som överger en är hoppet eller vad brukar man säga?

Det börjar ta sig

Nu är jag hemma efter ett kvällspass på jobbet som uppstart inför jobbhelgen. Tycker det är skönt att jobba kväll för då kan jag fixa stallet på morgonen utan att stressa. 
 
Först ut imorse var Cooper och vi dressyrade i ridhuset. Tragglade skolorna igen och slutorna i höger varv börjar ta sig riktigt ordentligt och det är såååå roligt!!! Har vi fått ordning på en är det bara tre kvar ;) Jag har näst intill bara fokuserat på skolorna nu i veckan och det kan bli lite tjatigt men jag tycker det fungerar för oss. Gå in stenhårt för en sak och gå över till någon annan sak efter några dagar för att sedan gå tillbaka och då brukar poletten trillat ner en liten bit åtminstone. Fokuserar jag på för många saker samtidigt brukar det bli pannkaka av allt. En till rolig grej är att han känns otroligt fin i formen just nu, mjuk och väldigt trevlig redan från start. Skönt att slippa lösgöra honom större delen av passet. I helgen rider Olivia honom och sedan jobbar vi på igen från och med måndag. 
 
Qurre var nummer två och han fick sig en skrittur med Pernilla och Caija. Därefter skulle Cooper skos samtidigt som jag och Pernilla satt igång och målade lager nummer två på skåpet. Nu är det klart och det som återstår är väggarna i sadelkammaren sedan kan vi börja montera upp allt. Nära nu!!
 
Bilden är från i slutet av maj då vi knappt hade varit igång riktigt i två månader. Spännande och se vad vi kommer prestera i början av september.