Veckans träning

Måndag - Rygg och biceps
Tisdag - Ben och rumpa
Onsdag - En timmes promenad i uppförsbacke på band och boxpass
Torsdag - Vila
Fredag - Rygg och biceps
Lördag - Ben och rumpa
Söndag - Vila
 
Med en axel som fortfarande inte är helt hundra så har jag skippat axlar och triceps. Har gått bra att köra rygg men det är i vissa lägen som axeln säger ifrån. Dröjer nog inte länge tills det är helt borta! 
 
 

Första dressyrträningen för i år (!?!?)

Bättre sent än aldrig som man brukar säga. Det var en väldigt bra träning för nu har jag fått lite tips och trix på hur vi ska komma vidare och bygga ännu mer styrka! 
 
Började med att rida en galoppdel ur programmet som inte var några större konstigheter. Därifrån ville min tränare att vi skulle jobba vidare med hans bakbensmekanik. Ett större/tydligare tramp och det gjorde vi genom att jag lättade ur sadeln och samlade ihop honom rejält, därefter petade jag med spöet på bakdelen för att få honom att trampa till mer. En till övning var att göra galoppfattningar från skritt ur en bakdelsvändning/sluta. Det också för att få igång trampet. 
 
Det sista vi tränade på var skolorna. Slutorna tyckte hon att vi gjorde bra men öppnorna åt höger har han kämpigt för. Hon hoppade upp på honom för att känna själv och kom fram till att jag ska variera tempo, tvärning och ställning. Nu ska vi träna, träna, träna!!


För idag fyller han tvåsiffrigt

Tänk att min lilla bäbis fyller hela 10 år idag!!! Inte en bäbis någonstans längre men han kommer alltid vara min lilla <3
 
Firade honom som vanligt med favorittårtan och sedan stod vi och myste en stund. Tar verkligen vara på dessa mysstunder när han tycker det är skönt att jag rör honom i ansiktet och han kan stå med huvudet i min famn. Just beröring i ansiktet har kunnat utlösa hans headshaking anfall men nu har han inte fått några på tre dagar, snälla låt det fortsätta..