Bra hoppass

Igår skulle vi som sagt hoppa och det blev som planerat. Hade en kombination med räcke-oxer med ett galoppsprång mellan, en linje med två räcken, ett enkelt räcke och även små galoppbommar. Började hoppa fram på väldigt låg höjd och han bjöd väldigt bra till hindren. Höjde kombinationen till 80-90cm innan vi avslutade med att höja upp oxern till 1m och linjen var på ca 80-90.
 
Han var helt fantastisk att sitta på och han visade så mycket säkerhet och inte en tendens till att tveka. Kommer vi nära så hoppar han ändå och han gör allt för att ta sig över. Blir så lycklig av den känslan att vi faktiskt kan och han har vuxit så fruktansvärt mycket mentalt på väldigt kort tid. Vi hade världens svacka i somras men nu har vi kommit tillbaka ännu starkare än vi var innan. Hoppas, hoppas, hoppas att jag kan hålla ihop detta på tävlingen nästa helg. Cooper förtjänar det så otroligt mycket <3
 
Foto: Jennie Börs Fotografi

Varierad träning

Jag och Cooper har kommit in i en liten svacka nu senaste dagarna. Jag har inte kunnat hålla 110% fokus plus att han fick vila onödigt mycket i helgen = ihopstelnad häst. Vi har gjort två dressyrpass och han är på ett sätt väldigt duktig för han har fått mycket bättre framåtbjudning, dock lyckades jag inte lösgöra honom helt och därför fick jag inte den känslan jag vill ha. 
 
Eftersom jag känner honom och vet vad han behöver i dessa lägen så gick vi till travbanan igår. Galopprejs! Tog två vänder på rakbanan i full kareta och han sprang för kung och fosterland. Kan knappt minnas senaste gången han tröck på så rejält av sig själv. Varje gång han insåg att han inte skulle få gå hem så tog han i ännu mer ungefär som "desto fortare jag springer desto fortare får jag komma hem". Tårarna sprutade i fartvinden och det var bara såååå roligt. När vi sedan skulle gå hem var han väldigt upp i gasen och trippade större delen. Hoppade av och gick med honom sista biten för att ge honom en chans att slappna av. 
 
Idag ska vi gå och hoppa lite vilket är hans andra behov i dessa lägen. Galopprejs för att han aktiverar hela kroppen och hoppningen för att ryggen får sig en genomkörare. Coopers största träningsbehov för att kunna prestera på marken i dressyren också. Varierad träning är det bästa!
 
En vecka kvar tills vi har en två dagars tävling framför oss! 

Mitten av veckan

 

Gjorde mig en god smoothiebowl till frukost idag för vettetusan vad det kommer bli för frukost hädanefter, imorgon kommer nämligen en gubbe och ska fixa en vattenskada vi har i köket. Kuul! Får hoppas de inte river upp hela köket utan bara en bit så det fortfarande går att använda lite.. När jag var liten hade vi vattenskada i hela köket och de fick riva upp allt och eftersom man måste gå igenom köket för att komma till mitt rum så kunde jag inte komma in dit på flera månader. Disken fick vi ta i handfatet och spisen på altan. Haha det var tider! När de lagade skadan fuskade de rejält och därför har det nu blivit vattenskada igen, dock inte lika stor men ändåå. Sjukt segt.. Aja hoppas det går fort!