Ny vecka

Min mördarvecka tog slut igårkväll och det kändes väldigt skönt att åka från jobbet efter att ha avklarat 55 timmar. Nu vill jag inte åka dit mer haha! Som tur är har jag en kortvecka nu istället med endast tre pass. Kom hem från stallet halv 11 igårkväll och försökte somna snabbt för imorse var det dax för andra vaccinationsprutan (hepatit). Förra sprutan gick jättebra och fick inga bivärkningar alls men direkt efter denna började det snurra och trodde jag skulle svimma. Mamma fick liknande ca 30 minuter senare också. Men, men gick över fort och nu är det ett halvår tills nästa och sista. 
 
Åkte till gymmet direkt efter och körde ett benpass. Blev mest rumpa och baksida lår men körde två övningar framsida också. Därefter var det Coopers tur att arbeta. Vi red tillsammans med Saga och gick till en, för oss, ny paddock. Tog ca 30 minuter att skritta dit och väl där hoppade vi. Stod sex hinder där och vi använde oss utav dom. Från början var Cooper väldigt spänd och lite skeptisk men när vi hade rullat på ett tag över alla hinder släppte det och han började suga mot hindrena. Han avslutade kanonfint så nästa gång tänkte jag gå upp ett snäpp till på höjden. Myrstegen börjar ge resultat! Vi var borta i strax över två och en halv timme så det blev en långtur, men det var det värt. Väldigt bra paddock som vi kommer gå tillbaka till när det finns tid!
 

Vecka 30 á la Cooper

Cooper hade en lugnare vecka men ingen hel-vila. Eftersom han antagligen blev öm efter hovslagningen blev det automatiskt ännu lite lugnare. I måndags hoppade vi lite smått och därefter tog vi uteritter tisdag och onsdag. Longerade honom i torsdags för att kolla hur han rörde sig för att kunna uppdatera Olivia om läget. Hon red i ridhuset i fredags och tog en uteritt i lördags. Första gången hon hade honom själv och det hade gått jättebra. Så roligt att höra!! 
 
Igårkväll red jag honom efter jobbet och tanken var att bara jogga honom lite smått men han var så himla fin och jag kunde därför inte hålla mig från att arbeta lite extra. Han gjorde klockrena serpentiner i galopp och enkla bytena var inte helt katastrof. En veckas "dressyrvila" satt nog inte helt fel! 
 
Denna vecka ska vi hinna med att hoppa, ta ett par dressyrpass plus att vi förhoppningsvis ska komma iväg och bada! Vi som skulle göra det mycket i sommar.. Juli har verkligen sprungit förbi och får försöka hoppas på augusti istället.
 

Set från John Whitaker

I torsdags råkade jag klicka hem detta dundersnygga set till herr C. Såg det på rea och 10 minuter senare ungefär var det beställt. Woopsi!! Redan dagen efter kom det, dunderleverans och det klagar inte jag på. Ska bli såå roligt att testa det på honom.