Nya Zeeland i vinter

För snart två veckor sedan blev alla planer inför detta spikade då mamma och pappa bokade flygbiljetterna. Första december till femte januari kommer jag att befinna mig på andra sidan jordklotet i 5 veckor! Huur nice?!?!? 
 
Denna resa har mamma och pappa pratat om i säkert flera år och nu blir det en 50-års present till de själva och jag och brorsan har turen att få följa med. Har nog varit i ett halvvår som det varit bestämt att vi ska åka men är inte bestämt förrän det är bokat. 
 
Jobbigaste med resan kommer vara älskade Cooper. Även fast det är långt kvar har jag tänkt länge på den biten och förhoppningsvis har jag hittat bästa lösningen. Planen är att min tremänning ska ha honom några dagar under veckorna och att Carro rider några dagar för att sköta "hårdjobbet". 
 
För att allt ska gå så smidigt som möjligt har min tremänning redan träffat Cooper några gånger och i förrgår red hon första gången. Nu i fortsättningen ska hon få rida honom ungefär 2 gånger i månaden med mig på marken under våren och sedan till sommaren får hon testa honom en dag utan mig för att se att allt fungerar. Allt för att det ska vara så bra som möjligt för både henne och Cooper.  
 
Cooper och Olivia är redan kompisar, hon är väldigt lugn och därmed behåller också Cooper lugnet. Precis som det ska vara! Kommer bli toppen detta!
 

Nytt i kameraväskan

Råkade viss stanna till på Birsta och köpte mig en ny liten kompis. Ett 50mm med bländare 1,8 som kommer få ersätta mitt 60mm f/2,8 för det mesta. Det har en hel del år på nacken vilket avspeglar sig på framförallt autofokusen och skärpan. Autofokusen har det traggligt i framförallt ridhus, och skärpan är svajig vid porträtt. Sååååå nu har jag stora förhoppningar på denna lille kompis. Ska inviga det imorgon på Cooper, blir intressant och se vad det har för kapacitet! 

Takida och Stiftelsen 24 februari

Detta skulle publicerats i fredags men tydligen blev det inte så. Ni får helt enkelt låtsas att det är fredag. 
 

Dagen är kommen och det är dax för Takida och denna gång även Stiftelsen. Ni som följt mig länge vet att jag älskade detta band och har sett de live x antal gånger. Det var bara Takida som gällde i livet! Snart 10 år sedan jag började lyssna, vart har all tid tagit vägen?  
 
Under de senaste två åren har jag tappat lite av intresset för dom då jag inte tycker deras nya låtar faller mig i smaken. Gamla Takida ska det vara. Kommer så väl ihåg gatufesten 2012 och de inledde med ett medley med några av de äldsta låtarna. Var den absolut bästa spelningen jag varit på, helt fantastiskt!
 
Även fast jag kan ca fyra låtar av Stiftelsen och två på Takidas nya skiva så pallrade jag mig iväg på deras konsert här i Sundsvall ikväll. Det är ju ändå Takida! Inte behövde jag bli besviken heller, det var bra och fint som alltid. Jag och Rebecka stod ganska långt bak tillsammans med de i den övre åldern, haha. Var väldigt lugnt och skönt, fattades bara en soffa så hade det varit perfekt.