På rätt väg

Cooper börjar komma på banan igen. Han är fin min lilla pojke! Ska ta och börja boka in dressyträningar mer regelbundet för att få lite vägledning. Just nu har vi knappt gjort något eftersom det har strulat så mycket med allt men nu känns det som att vi är på rätt väg. 
 
Igår red vi dressyr i ridhuset. Han var inge bra i magen, lite förstoppning antar jag. Så från början stannade han titt som tätt och vägrade gå och när jag väl fick honom att gå var han väldigt stressad. Ingen ovanlig reaktion från honom när han har problem med magen. När han kom igång släppte det lite och han vart väldigt fin stundvis. Tycker han har fått riktigt fin och luftig vänstergalopp! Jobbade framförallt skänkelvikningar och förvänd galopp. Skänkelvikningarna gick kalasbra åt höger men lite svårare åt vänster. Tror det är lite på grund av mig men när jag vred överkroppen överdrivet så gick det bättre. Vill ha någon på marken som kan säga vad jag ska göra i dessa tillfällen. 
 
Red Pecet efteråt och även han i ridhuset. Han får man mest jobba med att han ska vara lugn och att man ska få ett ärligt stöd i munnen. Han har lätt för att bita tag och köra dragkamp men när det släpper vill han gärna inte att man ska hålla alls i munnen. Annars har han inte så mycket ork och har en del problem med galoppen. Jobbigt säger PC!! Tycker ändå att det var den bästa gången jag red honom för han var duktig. Stackarn har inte haft det så lätt tidigare i livet! 
 
Idag red jag ut med Saga och Pecet och vi tog en ganska lång runda. Varierat underlag så vi skrittade i skogen och sprang på grusvägar. Kulkul! 
 

Mitten av veckan

Hej ifrån kaoset! 
 
Känns som jag flänger runt överallt och gör en massa saker samtidigt som det känns att jag inte hinner med det jag borde göra. Har det inte speciellt stressigt egentligen utan det är bara att när jag väl är klar med allt och ska sätta mig ner för att till exempel plugga känns det så fel när man varit igång hela dagen. Får för mig massor av annat jag kan hitta på istället då. 
 
Skolan börjar sätta igång ordentligt och kurserna har startats upp en efter en. Vill gärna köra hårt nu i början för att komma in i allt för vissa grejer är svårare än andra. Ska försöka vara ganska förberedd ändå så man hänger med på allt som händer men jag är väldigt dålig på det. Varför sitta och läsa nått tråkigt när man kan göra något vettigt haha! 
 
Har en massa saker som jag skulle kunna berätta här och visa roliga bilder på, problemet är bara att jag inte har lyckats fotat och grejat så då går det inte lika bra. Men snart så lär jag väl börja komma in i lite bättre rutiner. 
 
Ska försöka ta tag i allt så jag kommer på banan igen!
 
Ge mig lite sommar igen <3

Inställda tävlingar

I helgen skulle vi tävlat både lördag och söndag men tyvärr är det kvarka i det stallet så den blev inställd. Ska nog åka på en pay and jump igen istället på söndag bara för att åka iväg.
 
Igår red vi till travbanan och galopperade lite. Ett litet lättare konditionspass. Han var taggad men lite slö i kroppen då han inte riktigt orkade bära sig i en högre form. Förstår att han blir slö när han går ute dygnet runt och har fri tillgång på hö. Hans mage är ganska uppsvälld och han verkar inte vara 100% bra i den heller. Han ska börja gå inne nu för att han ska slippa bli sådär. Klart man trycker i sig massa mat när det finns säger Cooper!!