Dressyrpass

Idag blev det ett dressyrpass för herrn. Hade ett dressyrspö vilket inte var så uppskattat från hans sida från början. Han har väldigt mycket respekt för långa spön (allround och hopp går jättebra) vilket resulterade i att han blev väldigt spänd. Jag tycker det är bra att ha någon gång ibland så han lär sig att det inte är farligt. Använder det bara till att peta till då han inte tar skänkeln och är svårt med ett kort spö då i dressyren. 
 
Iallfall så började vi att skritta en del. Flyttade honom för skänkeln och försökte få igång bakbenen. Därefter trav och då var han väldigt spänd. Övergick ganska snabbt till galopp då vi inte skulle fått ut något av traven. I galoppen blev han genast bättre och slappnade av. Blev det vanligaste galopparbetet med öka, samla och förvänd galopp. När han fick övergå till trav ingen var han jättefin och arbetade på jättebra. Jobbade med tempoväxlingar och galoppfattningar. Tycker han skötte sig bra och han hade nog inte en enda torr fläck på kroppen efteråt. Inga fel på hans svettkörtlar haha. 
 
Imorgon ska han få jogga lite lätt i paddocken för på onsdag ska vi hoppträna igen. Torsdag kanske vi tar en sväng till ridhuset igen för på lördag är det dressyrtävling och på söndag hopptävling. Tävling hela helgen! 
 

Throne


Söndag och en slöpära

I förmiddags åkte jag motorcykel med flera andra från motorcykelklubben. Vi åkte till en restaurang och åt grillbuffé. Åt vid ett och är fortfarande mätt! Drog hem efter det och stekte i solen. Vid 5 åkte jag till Cooper och red honom. Han släpade benen ibörjan så jag försökte göra honom aktiv. Rätt som det var blev han rädd för något och snubbla samtidigt så han gick halvt ner på knä... Satt lite hårdare krav på honom då för att han inte skulle slöa på. Galopperade en hel del men det var inte det lättaste för han var jättespänd. Det gick bättre på hemvägen för då ville han såklart hem. 
 
Kom även två jättesmå killar och gav honom äpplen både på väg bort och  hem. Cooper fick nya bästisar haha! 
 
Imorgon ska han dressyrtrimmas i ridhuset och då ska han minsann inte få slöa på! Framåt, framåt!