Samlad galopp på travbanan

Red till travbanan med Cooper idag. Blev tre varv där och jobbade mest samlad galopp. Höger är inga problem alls då han i princip kan galoppera på stället och i en ganska kort form. Istället i vänster är det katastrof om man jämför dom. Han springer upp med huvudet, sänkt rygg och ökar hela tiden. Jobbade stenhårt med det och blev nästan bara vänster galopp eftersom han redan går klockrent i höger. Han samlar hyfsat bra ändå dock upp med huvuvdet vilket inte är meningen direkt. Försökte få honom avslappnad och jobba under sig och sedan korta och precis innan vi gick hem blev det några bra språng. Hade gärnat fortsatt ett varv till och få till det ännu bättre, men kände att det är lika bra att sluta när han ändå gjorde lite rätt. 
 
Vet inte varför han beter sig sådär i galoppen längre för han har aldrig gjort det förut. Som jag sa igår ska nog en massör få kika lite på honom. Senaste gången hon kollade hade han i princip inga spänningar men det var i våras det. 
 
Imorgon tänkte jag longera över några bommar och se hur han rör sig från marken. Bra för honom att bli mer loss i ryggen som han gärna blir vid markarbete/hoppning. 
Vill ha denna runda fina galopp i båda varven! 

When anything went right, when anything went wrong

Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Humöret är inte på topp

Första skoldagen för denna vecka. Hade fysikprov och det gick verkligen inte bra. Svenskaprov på onsdag och jag har inte börjat så bör kanske göra det nu. Cooper gick ganska bra idag. Lite dressyr i ridhuset. Tror jag ska ta kontakt med en massör igen som får känna igenom honom. Han har varit lite speciell ett bra tag nu och vill veta om det är han som inte vill/orkar eller om det är något som sitter fast. 
 
Tur jag har världens finaste häst <3