Tävling 25 maj

Som jag berättade förut så gick tävlingen som den gick. Kom dit 20 i 9 ungefär och gick banan och grejade. Banan var lite taskig om man tänker på Cooper. Ettan var på mitten av långsidan och tvåan kom bara några galoppsprång efter, sedan en snabb sväng till trean och snabb sväng igen mot en linje snett igenom. Efter det blev det ganska snälla svängar. 
 
När jag väl började rida så var Cooper var finare än någonsin. Han hade spänstiga steg och riktigt bra tryck i sig. Han hoppade superfint på framhoppningen och allt kändes verkligen perfekt. Men såfort vi kom in på banan spände han sig, gick in i sin egna lilla bubbla och struntade helt i mig där uppe på ryggen. Red mot ettan och bredvid anridningen var det en vattengrav som han skyggade för så fick lägga en volt och köra igen. Som tur var innan jag ridit igenom starten. Han hoppade ettan bra och sedan kom tvåan fort och det gjorde han ett kaninskutt över. Sedan kom den snabba svängen mot trean och han tänkte hoppa men det blev ett halvt hopp så han hoppade med frambenen in i hindret. Fick vänta medans dom byggde upp och då tänkte jag lugna ner honom lite men det gick inte att få kontakt med honom. Kom igen två gånger och han stannade båda gångerna. Alltså blev vi uteslutna. 
I andra klassen var han också fin på framhoppningen. Eller under framridningen ska jag säga. För när vi började hoppa stannade han några gånger. Både på räcket och oxern även fast vi hade sänkt. Likadant som han gjorde på förra tävlingen i LCn. Tillslut hoppade han iallafall och när han väl hoppade var det oftast jättefina språng.
 
Gick in på banan igen och denna gång kändes det som en lättare bana för Cooper. Var liknande svängar men lite längre transportsträckor efter fjärde hindret. Började med ettan som han stannade på tror jag haha. Sedan kom vi mot andra hindret som var det han vägrade ut sig på i den tidigare klassen. Det var ett räcke som hoppades från andra hållet istället för en oxer som innan. Det hoppade han bra och sedan blev det en liknande sväng mot tredje hindret igen som då var andra hindet i tidigare klassen fast hoppades från andra hållet. Där fick han då för sig att vägra ut sig. Ett vitt vanligt enkelt hinder som var det minst tittiga. 
 
Är riktigt besviken över honom för han var verkligen bara dum. Eller i första klassen då han hoppade halvt in i hindret så förstår jag att han blev lite rädd. Men i andra klassen. Ett vitt/svart enkelt räcke? Hallå liksom?
 
Nästa hoppträning blir det träning av långa oxrar och liknande svängar som var nu på tävlingen. Han ska minsann lära sig och få upp lite självförtroende!
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma

Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: