Klockren träning!

Började med att skritta på en igenvuxen väg och lite sånt innan vi kom fram till paddocken som vi skulle träna i idag. Har varit där en gång tidigare för snart två år sedan. Det tog ungefär lika lång tid att gå dit som till ridhuset och det är lite roligare att vara i en paddock + att det finns mer hindermaterial där. Roligare nu till sommaren!
 
Jag ville träna på liknande vägar som varit på senaste tävlingarna + långa oxrar. Framförallt oxrarna för det har kännts på tävlingarna (framhoppningarna) som om han inte riktigt tror att han kommer klara det. Få upp självförtroendet på både mig och hästen helt enkelt. 
 
Det stod redan en kombination och oxer där så det enda vi fick flytta på var det ensamma räcket. Vi började med detta för då fick vi först träna på en väg som nästan grunden på hela förra tävlingen. Alltså rakt fram och lite snett åt sidan eller tvärt om. Hoppade också igenom kombinationen ett par gånger och det gick suveränt. 
När vi kände oss klar med det flyttade vi räcket så det blev räcke in, oxer ut i kombinationen. Då hade både han och jag redan fått upp lite självförtroende i kombinationen sedan innan så nu var det bara att det blev ett lite längre hinder helt enkelt. 
 
Började på kanske 80 och sedan längde vi och höjde allt eftersom och till sist kan det ha legat på runt 110cm. Så himla stolt över min fina lilla ponny! Han hoppade som en gud och det var så himla roligt. Han tyckte också att det var jättekul tror jag för han var jättetaggad och rusade iväg bara jag tänkte galopp. 
 
Känns jättebra och skönt för mig att han hoppade allt idag och stannade inte en gång. När vi kom lite knas gjorde han allt för att ta sig över. Tror både han och jag fick mycket mer självförtroende så nu ska han minsann inte behöva stanna på oxrarna längre och framförallt inte på framhoppningen! 
 
Sista språnget. Mina stjärna 

Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: