Förvandla till en b-ponny?

Cooper borde ha varit en b-ponny istället för då hade jag kunnat köpt massa andra roliga saker till han. Då hade han minsann fått varit en tomte och ren och grejer! Haha jag borde varit 10år istället så hade det funkat superbra ;) 

Birsta och ridning

Igår var jag på birsta direkt efter skolan med Johanna och Rebbe. Fick med mig en kjol och bh till mig och en borste och ludd (som man kan sätta på grimman/träns) till Cooper. Tänker inte dra hela dagen där för då får jag väl sitta tills imorgon och skriva men vi var först i birsta city och köpte massa grejer sedan skulle Johanna åka så då gick jag och Rebbe till Hööks. Letade ett dressyrschabrak men hittade inget fint så då kollade vi på massa andra grejer. Kom då på att jag ville köpa ludd men de var så dyrt där så vi gick till biltema. Hittade där och det kostade 25kr så inte speciellt dyrt. Då fick en borste också följa med.
 
Följde med Rebbe hem efteråt för vi grejade med en sak och det tog sin lilla tid haha...
 
Idag var jag till stallet runt 1 och fixade med Cooper. Jag fick agera frisör och klippa honom också. Började med hovskägget och jag har inte orkat klippt det så mycket, bara litegrann fram. Så när jag tog bakhovarna idag så var det bara liiite. Var en jätteslö sax också så det var lite drygt. När jag klippt klart så red vi och då fick han ha på sig luddet. Haha han var så söt ;) Ridpasset gick kanske inte bäst men han har ju ändå vilat ganska länge nu. Efteråt så gick jag lös med saxen igen och denna gång blev det manen och svansen. Så nu ser han lite bättre ut!
 
Nu ska jag snart iväg till Emma på ferre så ni får nöja er med Coopers man och hans ludd ;) 
 
  

Longering

Idag fick Cooper sig både en ridtur och longering. Jag orkade nämligen inte gå till ridhuset så jag hoppade upp barbacka och red dit för att sedan longera. Lat eller vad? Men sedan är Cooper en snigel när han blir ledd så går ganska mycket fortare att rida. Han skötte sig bra och var duktig både med mig på ryggen och från marken. 
 
Det är lite roligt hur man verkligen känner så himla tydligt när han arbetar med ryggen eller kommit igång med den. När jag hoppade upp så var han jättehemsk att sitta på. Kände verkligen varenda liten kota i ryggraden och jag frågade mig själv om det verkligen brukar vara såhär. Sedan efter longeringen och vi skrittade hem var hans rygg skön att sitta på och som den brukar vara. Så när han fått vila blir hans rygg inte så trevlig att sitta på barbacka iallfall ;) Det kanske ha med hans svank att göra. När han gått väldigt hårt eller vilat ett tag så blir ryggen ganska svankig medans om han går normalt hårt och mycket så är ryggen ganska rak. 
 
Imorgon hinner jag inte rida heller men i helgen ska vi minsann träna på lite. Tror han är lite less på att vila ;)