Tokhästen Tuxedo

Lite ridning i jeans blev det idag på en knäpp Tuxedo. Hade inte tänkt rida men jag hoppade upp och galopperade lite.
 
Julia red först och jag hjälpte henne. Det gick bra när hon väl hittade knapparna på honom. Han var väldigt seg men väldigt tittig och rädd för allt nere på vägen. Hon skrittade och travade lite och sedan hoppade jag upp och då blev det minsann en väldans fart på honom! Jag galopperade lite och började i vänster varv. Då tog han fel galopp och drog iväg så jag fick ta tag i honom rejält. Tog ett tag innan han tog vänster galopp och då drog han iväg också, han är verkligen inte stark i det varvet. Så jag försökte hitta något tempo som var på gränsen till att han inte skulle orka så att han stärks. I höger varv går det liksom hur bra som helst och då kan han galoppera hur sakta som helst. Testade förvändgalopp för det stärker bra men då bröt han av och tog "rätt" galopp istället.
När det kom något lite större (husbil/lastbil) på vägen så kastade han sig också, så det blev lite mer jobb idag än vad jag hade tänkt.
 
Skulle också fota som jag skrev förut men när jag hade ridit klart så började det regna mer och mer så jag kände inte att jag hade lust att gå ut med kameran då och blir inte så fina bilder direkt.
 
Heeeej vi är inte helt 100 så kan vi få gooodis?
 
Efteråt så åkte jag ner till min pappas kusins hus som han håller på att bygga själv. Det var mycket folk där som höll på att städa då det var väldigt mycket skrot på gården. Farmor, farfar och Funny var också där och hjälpte till (inte för att hunden var till så stor hjälp). Vi åt lite mat och sedan gick jag och Funny hem till farmor och farfars hus och där hoppade jag lite med henne. Hon var superduktig! Första gången hon hoppade och hon hoppade jättebra. Kommer bli en kanonhoppare dedär :D
 
Nu är jag hemma en snabbis och snart ska vi ner till farmor och farfar igen och grilla! Årets första grillning!
 

Kommentarer
emilia

Hahah, söta hästar! ;)

Svar: Haha ja dom är bra söta! ;)
My Nordqvist

Tid: 17:06:30
Datum: 2013-05-11
Hemsida: http://aprikoserna.blogg.se
Elin

Vilken söt bild!:D

Svar: Tack! :)
My Nordqvist

Tid: 18:27:21
Datum: 2013-05-11
Hemsida: http://slowmotionphoto.horseworld.se
Madicken

Har det kommit en ny häst till stallet där han står? :)

Svar: Ja två nya :)
My Nordqvist

Tid: 20:37:15
Datum: 2013-05-11
Hemsida: http://knutarna.blogg.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: