Gott nytt år allesammans!

2013 kan inte bli sämre än 2012. Om jag ska kortfatta 2012. Vädret har varit världelöst, framförallt sommaren. Träffade världens finaste Hugo men han tog det slut med i augusti. Teddy tog sitt sista andetag. Jag har inte haft någon ork till något nu på slutet med allt. Skolan har gått åt h*vete.
 
Nu tar jag nya tag till 2013. Jag kommer gå ur 9:an med förhoppningsvis godkända betyg från min sida. Hoppas på en underbar sommar och vem vet, kanske blir det en fyrbent sak som kommer. Efter sommaren börjar gymnasiet och då kan man hoppas att jag kommer in på natur. Då ska jag ge allt och lyckas med precis allt som jag vill.
 
Ja hoppas 2013 blir ett år att minnas!

Videoblogg och hästar

Jag är världelös på att videoblogga men nu orkar jag inte skriva allt så för att kortfatta allt litegrann så fick det bli en videoblogg.
 
När jag red Mevve så skrittade vi lite sedan travade lite och när det kom en uppförsbacke så galopperade vi lite sedan var han helt slut stackarn. Blev korta bitar av trav och galopp så han inte orkade. När vi nästan var hemma så hoppade jag av och gick med honom så att han sträckde ut lite bättre då han tar så korta steg när man sitter på.
Åli var som en helt annan häst när jag väl kom upp på ryggen. När jag hoppade upp så stod han blixtstilla, förut så hoppade jag upp via pall och när man väl var uppe så kunde han inte stå still utan då skulle han gå. Nu stod jag flera hundra år för att sadelgjorden var jättejobbig att spänna, hoppade upp utan pall och han gick inte föränn jag sa till. Red i djupsnön och försökte jobba honom i skritten och vissa steg gick han jättefint på tygeln. I traven var det mest att hålla ett jämnt tempo och så att han inte ökar hela tiden. När vi vände och red tillbaka så började han trava jättefort men då fick han ta och galoppera och det gick inte sakta men jag hängde bara med och tänkte att jag inte skulle börja tokbromsa utan bromsa mjukt. Men jag kramade lite i tygeln och då saktade han av på en gång. Sjukt ändå att för ett år sen så tog han bettet och stack. Sjukt rolig häst är det iallafall!
 
Har fått några nya bloggläsare så kan ta och berätta att Meverick min fasters C ponny på 1,36. Han är blandning av massa 100 raser ungefär, kraftig typ och skulle kunna ta min pappa en sväng (men det är nog inte pappa så sugen på). Ingen vet ålder på han men i passet står det 20år typ men han är nog äldre. Han har varit gammal ridskoleponny och hatar ridbanan mest av allt. Så nu är han skogsmulle.
 
Åli är en kallblodstravare och är hagkompis till Mevve. Han har tydligen varit väldigt bra på travet men nu har han väl gjort sitt där. Han är väl kanske 8 år eller något sånt. Iallafall som jag skrev förut så för ett år sedan drog han iväg med mig. Han tog bettet och stack och tog ett bra tag innan jag fick stopp och då hade han galopperat ner för jättebranta backar och lite sånt. Men en jätterolig häst och ägaren har verkligen gjort ett bra jobb med honom!
 
Fin mobilbild på Mevve. Blev ingen på Åli men det kommer någon gång senare i veckan.

SIHS #6

Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Nu sitter jag väl påväg upp till Lycksele. Det ända jag hade färdigt med bilder var från SIHS så fick bli de nu även fast det blivit mycket sånna bilder på ett tag.