Om Tuxedo

Tuxedo är en varmblodig travare född -96. Jag började rida honom i oktober -12 tror jag det var. Hade ingen aning om vad han var för ras men kunde inte gissa på att han var travare. Han beter sig verkligen inte som en travare, har inte den kroppen och sedan är han som en vanlig ridhäst när man rider. Han är mjuk i munnen och man känner på honom att han haft en bra utbildning.
 
Under tiden jag har ridit honom så har det inte varit en dans på rosor direkt utan i början red jag bara i paddocken för ute på vägarna så ville han bara hem till sin hagkompis och kunde resa sig, bocka och kasta sig osv.. Det är på rätt spår nu iallafall och jag har hittat olika lösningar på de flesta problemen. Nu rider vi ut varje gång och det går oftast kalasbra!
 
Galoppen har vi inte hunnit testa på så mycket utom i skogen då paddocken har varit för liten då han inte har styrkan i kroppen ännu för att gå samlat in i fattningen men nu har jag börjat rida honom lite i ridhus på ridskolan så då går galoppen utmärkt. Snart kanske vi ska ta och sätta upp ett litet hinder kanske. Iallafall så skulle jag vilja de!
 
Annars så hoppas jag att vi kommer få ännu bättre relation och att han ska lita mer på mig och våga vara själv med mig och inte bry sig om sin hagkompis och så.
 
Om det är något ni undrar över så är det bara att lämna en kommentar så svarar jag :)
 
Provridningen
Första gången i ridhus (Bara för att han går snyggt så är min sits hemsk!)

Kommentarer
Wilma

Heter han bara Tuxedeo? Vet en häst som heter Tuxedeo Sam!
Rider oxå travare, en V75 häst och en 3årig Hingst.

Svar: Jag tror bara han heter Tuxedo men jag är inte säker. Vad kul, travare kan bli riktigt fina om de får tid och utbildning. :)
My Nordqvist

Tid: 07:20:32
Datum: 2013-03-05
Hemsida: http://Wilma.blogg.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: